Ugrás a cikkhez
Reklám

Benkő Levente, Magyarország izraeli nagykövete kedden Jiszráél Eichler rabbival, a kormánykoalíciós Tóra Zsidósága nevű párt politikusával, a parlament alelnökével, a Kneszetben működő izraeli-magyar baráti társaság elnökével találkozott. A megbeszélésen Benkő Levente ismertette az Orbán-kormány antiszemitizmus elleni elkötelezett küzdelmét, s kijelentette: „Magyarországon a zsidók sokkal inkább büszkén viselhetik a zsidó öltözéket, mint más európai országokban”. Csakhogy Eichler rabbi a találkozón az Orbán-kormány bűnös mulasztására is emlékeztetett - írja az ’Áruc 7 izraeli hírportál.



Benkő Levente és Jiszráél Eichler

Benkő Levente személyében a Bem József téri Külügyminisztérium ismét a legmegfelelőbb embert küldte a legmegfelelőbb helyre, Izraelbe, nagykövetnek azért, hogy méltó módon képviselje a magyar emberek érdekeit a távoli Szentföldön. Az Orbán Viktor bizalmasának számító, s állomáshelyén az antiszemitizmus magyarországi fokozódásáról is nyilatkozó Nagy Andor nagykövetet nemrégiben a tel-avivi Pinkász utcai nagykövetségen fölváltotta Szijjártó Péter bizalmi embere, Benkő Levente. (Olvasóink még véletlenül se tévesszék össze Benkő Leventével, a kiváló erdélyi történésszel, újságíróval! – H. J.)

Benkő Levente dicső diplomataelődje, Nagy Andor nyomdokain járva, a Kövér Lászlót Izraelből kitiltó Ruvi Rivlin izraeli államelnöknek az idén október végén nyújtotta át megbízólevelét Jeruzsálemben. Benkő Levente azóta már több vezető zsidó politikust is biztosította arról, hogy Magyarország támogatja Izrael békepolitikáját, biztonságát, és erőteljesen föllép a hazai antiszemitizmus minden megnyilvánulása ellen.



Benkő Levente nagykövet (balról) és Ron Huldái tel-avivi polgármester a Magyar Napokon

Benkő Levente nagykövet legutóbb Jiszráél Eichler rabbival, a kormánykoalíciós Tóra Zsidósága (Jáhádut Há-Torá – יהדות התורה) nevű párt politikusával, a parlament alelnökével, a Kneszetben működő izraeli-magyar baráti társaság elnökével találkozott, és folytatott megbeszélést. A kedden létrejött találkozón Benkő Levente az izraeli politikussal ismertette az Orbán-kormánynak az antiszemitizmus mindenfajta magyarországi megnyilvánulása elleni elkötelezett és sokrétű tevékenységét, majd hangsúlyozta: a budapesti kormány határozott intézkedéseinek köszönhetően „Magyarországon a zsidók sokkal inkább büszkén viselhetik a zsidó öltözéket, mint más európai országokban”, bizonygatta a nagykövet.

„Az antiszemitizmus ellen vívott sikeres küzdelemnek köszönhetően Magyarországon a zsidó közösség és a régi, hagyományos magyar zsidó kultúra felvirágzásának a tanúi lehetünk”, büszkélkedett a magyarországi nagykövet, majd hangsúlyozta:

„Ez a jelenség örömmel tölti el az ország polgárainak a szívét, s mindezért dicséret jár a magyar kormánynak.”



Benkő Levente átadja megbízólevelét Ruvi Rivlinnek

Mindez jó és szép, köszönik is szépen, mondta Eichler rabbi-politikus Benkő Leventének, de vendégének azért megemlítette, hogy „Izraelben aggodalommal szemlélik az antiszemita párt működését Magyarországon” (Reb Eichler talán nem hallott a Spinoza Házról, a hanukai jókívánságokról, vagy esetleg antiszemita pártként a Demokratikus Koalícióra célzott? – H. J.) Eichler az aggodalmával együtt ezután megnyugtatólag kijelentette:

Magyarország az antiszemitizmus elleni küzdelem élharcosa Európában.

Eichler rabbi, parlamenti képviselő a nagykövettel folytatott megbeszélésekor a Magyarországon található zsidó temetők fölújításának, rendbetételének fontosságát is fölhozta. A magyar olvasónak egy izraeli hírportálról kell értesülnie arról, hogy pártunk és kormányunk ebben a valóban fontos ügyben nem egészen maradéktalanul váltotta be az ígéretét.

„A temetők rendbetételéről a múltban beszélgettem Orbán miniszterelnökkel (úgy látszik a zsidó részéről az „úr” nem jár ki egy goj miniszterelnöknek – H. J.), s ő valóban fordított bizonyos összeget a költségvetésből erre a célra. Ám, kötelességem újra meg újra emlékeztetni: vannak még fölújításra váró zsidó temetők Magyarországon, és azoknak fenntartásáról is gondoskodni kell.”

(Nekünk meg kötelességünk emlékeztetni újra meg újra a pofátlanokat: miként tüntették el, gyalázták meg a zsidók 1948 után a muszlim, a keresztény és a német templomos keresztény temetőket és településeket. Erre még akkor is emlékeztetnünk kell, ha ez kimeríti a „modern kori antiszemitizmus” fogalmát – H. J.)

Hering J. – Kuruc.info

Friss: Pedig tegnap még a gonosz elleni küzdelem élharcosai voltunk: "Magyarországon antiszemita kép jelent meg a zsidó hitközség elnökéről"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából