Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Amnesty International közölte, hogy folytatja az ellenállást azokkal a kísérletekkel szemben, amelyek célja az ellenségesség szítása a "menekültek" és a migránsok ellen, és továbbra is szót emel azoknak a csoportoknak az érdekében, amelyek támogatják és védelmezik őket.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezetének európai igazgatója, Gauri van Gulik az országgyűlési választási eredmények ismertté válása után hétfő hajnalban Londonban kiadott állásfoglalásában úgy fogalmazott: „Nem fognak megfélemlíteni bennünket azok, akik igyekeznek elhallgattatni a magyarországi kritikus hangokat, és akik a félelem légkörének megteremtésére törekszenek.”



Gauri van Gulik

Az európai igazgató szerint a magyarországi jogvédő szervezetek törvényes munkája most még inkább életfontosságú, mint valaha, és az Amnesty International minden eddiginél elkötelezettebben áll ki e szervezetek mellett.

Gauri van Gulik hozzátette, hogy az Amnesty International folytatja ellenállását "az emberi jogok magyarországi leépítésével szemben". Jóllehet a klíma ellenséges, a mi elszántságunk töretlen. Az Amnesty International vezető tisztségviselője szerint a szervezet továbbra is szembeszáll az emberi jogok magyarországi leépítésével, azoknak az embereknek és csoportoknak az érdekében, illetve velük együtt, akik és amelyek mindenki jogaiért és szabadságjogaiért küzdenek.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Ilyen bűncselekményeket követtek el Orbán illedelmesen bekopogtató oltalmazottjai - pedig a TEK is átvilágította őket





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából