Ugrás a cikkhez
Reklám



A rendszerváltás óta mindig volt házaspár<br />az Országgyűlésben, most ők az egyetlenek
Dúró Dóra Jobbik-szóvivő alábbi Facebook-jegyzetében arról is ír, hogy kislánya érdekében felfüggeszti politikatudományi PhD-tanulmányait.

Sokan érdeklődnek az elvileg augusztus 20-án születendő magzatunkról, ezért szeretném megosztani életünk legnagyobb boldogságát azokkal, akik velünk együtt tudnak örülni érkezésének.

Novák Hunóra Kincsőnek fogják hívni; mindenképpen ősi magyar nevet akartunk adni neki. A fiúnevek terén nagyobb a választék - a történelmet ugyanis inkább a férfiak írták, bár most már mi, nők is több szerepet kapunk :) -, ráadásul a rokonságunkban több ősi magyar női név is foglalt, ezért szeretnénk bejegyeztetni a Hunor név "női párját" is a hagyományos nyelvtani szabályok szerint (pl. Krisztián-Krisztina), így bővítve a kínálatot a jövőben honfitársainknak is. Az olyan házaspároknak, akiknél népes a család, igazán jól fog jönni; Elődék is például harmincegyen vannak unokatestvérek. A "szűk" család is igen népes, öten vannak fiútestvérek (az ő utódaik is eddig csak fiúk), így lányunk érkezése kisebb szenzáció a családban...

Itt a Facebookon és a különböző rendezvényeken is sok aggódó kérdést kapok, köszönöm is a törődést, de Hunórával mindketten kiválóan érezzük magunkat és egymást is. Egyelőre nem megterhelő számomra a munka, és minden "papírforma" szerint, rendben halad. Annak is köszönhető ez, hogy már 24 évesen szülhetek, ez csökkenti a kockázatát számos betegség kialakulásának, pl. a Down-kórnak. Az életkorommal sajnos manapság fiatalnak számítok, hiszen a magyar nők majdnem harminc évesen hozzák világra első gyermeküket - már ha tudják, hiszen akkorra a meddőség is nagyobb valószínűséggel alakul ki. Ezért is fontos, hogy ebben a demográfiai helyzetben ne csak a gyermekvállalást támogassa az állam, hanem azt is, hogy erre időben sor kerüljön. Minden emberben megvan a "fészekrakó ösztön", ezt tanúsíthatjuk is Előddel, hiszen nagyon lelkesen kezdtünk bele 43 négyzetméteres otthonunk praktikus átrendezésébe és a babaholmik beszerzésébe. :)

A politikatudományi doktori tanulmányaim keretében éppen most készülök egy előadásra az otthonszülés szabályozásának témájában. A felkészülés során megismerhettem azt is, hogy más országokban hogyan zajlik a várandósság és a szülésre készülés: bizony az európai országok többségében nem követi nyomon ilyen aprólékosan az egészségügy a kilenc hónapot, mint nálunk, sőt sok országban még szakorvos sem szükséges az egész időszak alatt. Ráadásul több nyugati országban a szülést követően sem marad(hat)nak otthon olyan sokáig az újdonsült édesanyák, mint nálunk.

A Corvinus Egyetem doktori iskolájában amúgy ez lesz az utolsó előadásom egy jó darabig, mert Hunóra augusztus 20-ára kiírt érkezése miatt felfüggesztem tanulmányaimat.




További kismamaképek Dúró Dóra Facebook-oldalán.

 Kapcsolódó: - A hetedik baba születik a Jobbik-frakcióban – exkluzív interjúnk Dúró Dórával

- Felajánlja lemondását Lázár Jánosnak Dúró Dóra és Novák Előd

- A Dúró-Novák páros veszi át a felvonuló "büszke heterók" petícióját



Friss hírek az elmúlt 24 órából