Ugrás a cikkhez
Reklám

Megtartották a tűzvész utáni első misét szombaton a párizsi Notre-Dame-székesegyházban, amelynek tetőzetét áprilisban pusztították el a lángok.

A misét a templom oltára felszentelésének hagyományosan ünnepelt évfordulójához időzítették.

A Michel Aupetit párizsi érsek által celebrált szertartáson biztonsági okokból csak nagyjából harminc ember lehetett jelen, de a misét élőben közvetítette a KTO katolikus televíziós csatorna.

Gloria in excelsis deo

Today for the first time since the April 15th fires that devastated the Cathedral, the Holy Sacrifice of the Mass is being offered in the Cathedral of Notre-Dame de Paris, on the Feast of the Dedication of the Cathedral. pic.twitter.com/Qwu0M1Sggk

— Catholic Sat (@CatholicSat) 2019. június 15.

A székesegyház főhajója továbbra sem számít biztonságosnak a megrongálódott boltozat miatt, ezért a misét az épület legkeletibb csücskében található Szent Szűz-kápolnában, a szentély mögött tartották, az épületnek ezt a részét már stabilizálták. A mise résztvevőinek mindegyike védősisakot viselt biztonsági megfontolásokból.

A székesegyházban két hónappal ezelőtt, április 15-én tört ki tűzvész, amelynek következtében leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony.

Emmanuel Macron francia államfő elképzelése szerint öt éven belül újjáépítik a Notre-Dame-ot, de számos szakértő úgy véli, ennél hosszabb időre lesz szükség.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából