Ugrás a cikkhez
Reklám

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség azt kezdeményezi, hogy augusztus 20-án a magyar szolidaritás jelképeként gyúljanak tábortüzek és gyertyák a magyarok által lakott területeken a Kárpát-medencében és szerte a világban.

A szervezet sajtószolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt javasolja, hogy a gyertyaláng vagy a tábortűz mindenhol helyi idő szerint augusztus 20-án este kilenc órakor lobbanjon fel, Új-Zéland, Ausztrália vonalától keljen útra és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban aludjék ki.

Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felreppenő első rakétát tekintsék a magyar szolidaritás tüze fellobbanásának - írták. A közleményben a kapcsolódó programra is javaslatokat tesznek, így például a Himnusz eljátszása után az ünnepélyes tűzgyújtást követően a jelenlévők felsorolhatnák a trianoni határokon kívül élő barátaik nevét, országát.

Azt is kezdeményezik, hogy ez alkalommal gondoljanak azokra is, akik még ma is üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek magyarságukért.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából