Ugrás a cikkhez
Reklám

Hamarosan elkészülnek a szakvélemények Péntek László elmeállapotáról és állítólagos drogfüggőségéről. Utóbbiban a rendőrök ugyanis kételkednek. Közben még mindig keresik a titokzatos fekete autót.

Várhatóan csütörtökön vetik poligráfos vizsgálat alá a pécsi gyilkosság gyanúsítottját, P. Lászlót - írta a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az orvosi, elmeorvosi, illetve Péntek kábítószerfüggőségével kapcsolatos szakvélemények is hamarosan elkészülhetnek a boncolási jegyzőkönyv mellett. A rendőrök kételkednek abban, hogy P. László drog hatása alatt ölt volna, mint ahogy abban is, hogy egyedül követte el a tettét. Éppen ezért ellenőrzik annak a tanúnak a nyilatkozatát is, aki egy nő sikoltozását hallotta a gyilkosság hajnalán, és egy fekete autót is látott elhajtani a helyszínről.

Kijátszotta a rendőröket

Közben a Bors arról ír, hogy kis híján egérutat nyert a rendőrök elől Bándy Kata gyilkosa. A lap információi szerint elfogását megelőző napon a cigány hidegvérrel elsétált az őt fotó alapján kereső rendőrök elől.

A Magtár utcai romos épületben, ahol a gyilkosságot megelőzően a Feka becenevű Péntek László szállást kapott, néhány napja még családok sokasága élt. Már a ház elnéptelenedett, csak egy idős asszony és két férfi maradt. Egyikük a Borsnak azt mondta: szombaton, Bándy Kata holttestének megtalálása után "száz rendőr jelent meg a háznál, jöttek a kommandósok is", Pénteknek azonban sikerült elsétálnia, pedig a rendőrök a fotóját tartották a kezükben.

Hétfőn temetik Katát

Közben a Belügyminisztérium a közszolgálat halottjának nyilvánította Bándy Katát. A Pécsen meggyilkolt 25 éves rendőrségi pszichológust hétfőn temetik el. Bándy Kata édesapja arra kérte a sajtót, hogy tapintatosan kezelje lánya temetését.

(MTI - Híradó - Bors nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából