Ugrás a cikkhez
Reklám

Azonnali hatállyal távozott a Trianoni Szemle szerkesztőségéből Raffay Ernő történész, Takaró Mihály irodalomtörténész és Borbély Zsolt Attila jogász-politológus – értesült a Történelemportál. Mindhárman a lap alapembereinek számítottak, a szerkesztőség, illetve a szerkesztőbizottság tagjai voltak.

A Történelemportál úgy tudja, az érintettek a legutóbbi szerkesztőségi ülés után hozták meg döntésüket, amelynek hátteréről nem árultak el részleteket. Néhány hónappal ezelőtt a legnevesebb felvidéki történész, Popély Gyula is arra kérte Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztőt, hogy a nevét töröljék az impresszumból, távozásának hátteréről ő sem nyilatkozott.

A három éve alapított Trianoni Szemle tavaly decemberben bejelentette, hogy anyagi okok miatt ideiglenesen szünetelteti a megjelenést. A lap több forrásból is támogatáshoz jutott, ám úgy tűnik, az anyagi gondokat ez sem orvosolta. A Történelemportál szerint a kilépések nem hozhatók összefüggésbe a financiális problémákkal, már csak azért sem, mert a szerkesztőbizottság tagjai nem részesültek anyagi juttatásban, és tiszteletdíjat a jövőben sem vártak volna el.

(Történelemportál.hu)



Friss hírek az elmúlt 24 órából