Ugrás a cikkhez
Reklám



Garamvölgyi
Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egykori szóvivője szívesen vállalna munkát a rendészeti kommunikációs szakterületen.

Erről a volt szóvivő beszélt csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy felkérik ilyen kormányzati kommunikációs feladatra. Garamvölgyi László elmondta: húsz éve dolgozik a rendészeti kommunikáció területén.

A korábbi főkapitány 2009 tavaszán mentette fel a szóvivői beosztásából, ezt követően tanított a rendészeti főiskolán. Jelenleg is az ORFK állományának a tagja, szeptember 1-jétől a közfoglalkoztatási területen ad kommunikációs tanácsokat – tájékoztatott.

Pintér Sándor belügyminiszter nemrég azt mondta, hogy szívesen látná őt ismét a rendészeti kommunikáció területén – jegyezte meg Garamvölgyi László, hozzátéve: ő pedig örömmel térne vissza régi szakterületére.

Az Origó híre:

A kormány rendőrségi-közbiztonsági kommunikátoraként térhet vissza hamarosan Garamvölgyi László, az ORFK egykori szóvivője. Külön felelőse lesz a munkaügyi témáknak is, a kormányszóvivő pedig Giró-Szász András lesz - jelentette be Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP hajdúszoboszlói kihelyezett frakcióülésén.

Hivatalosan is bejelentette a Fidesz-frakció előtt a miniszterelnök, hogy a nyár elején szabadságra ment Nagy Anna, illetve a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár helyett a jövőben Giró-Szász András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lesz a kormányszóvivő - értesült az Origó a zárt ülés több résztvevőjétől. (A személycseréről meg nem erősített információk alapján először a Népszabadság írt augusztus közepén, de hivatalosan eddig cáfolták kormányzati körökben.)

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy mostantól külön kommunikációs felelőse lesz a munkaügynek, illetve a rendőrségi ügyeknek is. Az előbbi posztra Czomba Sándort, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatásért fellelős államtitkárát jelölte ki a miniszterelnök, utóbbira pedig az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációját 1998 és 2009 között irányító Garamvölgyi Lászlót kérte fel.

Az ülésen részt vevő, Az Origót tájékoztató képviselők elmondása szerint Orbán bejelentéséből az nem derült ki egyértelműen, hogy Czomba és Garamvölgyi külön szóvivőként vagy az egyes területek "arcaként" tevékenykednek-e majd.

(MTI - Origó nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából