Ugrás a cikkhez
Reklám

Fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendelt el a homárőrség a fővárosban a szombati Budapest Pride 2011 elnevezésű rendezvénnyel összefüggésben. A Hősök teréről induló köcsögvonaglás ellen több ellendtüntetést is tartanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője pénteken elmondta: péntek este hat órától szombat éjfélig forgalmirend-változást, megállási és parkolási tilalmat vezetnek be a felvonulás útvonalán a Hősök tere és az Alkotmány utca között. Azokat az autókat, amelyeket tulajdonosaik nem visznek el, a rendőrség elszállítja - közölte Horváth Katalin Fanni.

A múlt vasárnap kezdődött Budapest Pride elnevezésű leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) film- és kulturális fesztivál részeként szerveződő szombati meleg méltóság menetének biztosítására "megfelelő létszámmal" készül a rendőrség - mondta a BRFK szóvivője, hozzátéve, Budapest területére fokozott rendőri ellenőrzést vezetnek be. Így bárkit igazoltathatnak, ruházatát, csomagjait átvizsgálhatják azért, hogy "bármiféle jogellenes cselekményt megelőzzenek, illetve megakadályozzanak".

Az aberráltak táncikálása ellen - amely a Hősök terétől indul, és a menet részvevői az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca torkolatáig "sétálnak" - több ellendemonstrációt is bejelentettek, ezeket a rendőrség szintén a megfelelő létszámmal fogja biztosítani - közölte a szóvivő. Horváth Katalin Fanni arra is felhívta a figyelmet, hogy a felvonuláson részt vevők magatartása nem lehet közerkölcs- vagy közszeméremsértő. Ha a helyszínen a rendőrség ilyet tapasztal, fel fogja szólítani a szervezőket arra, hogy azonnal intézkedjenek a jogellenes magatartás abbahagyásáért, és ha a figyelmeztetésnek nem tesznek eleget, a rendőrség törvényes eszközökkel fel fog lépni a rend fenntartása érdekében - ígérte (mi pedig valamiért nem tudjuk elhinni).

A rendőrség a menet idejére szombaton 15 órától 18 óráig lezárja a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között. Arra a kérdésre, hogy a buzimenet biztosításra kordonokat állítanak-e, a BRFK szóvivője nem kívánt válaszolni.

Kapcsolódó: Toroczkai: Nem maradhatunk otthon a buziparádé napján!

Korábban írtuk: A rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja szombaton Budapesten a meleg méltóság menetét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán.

"A rendezvény létszámához mérten megfelelő rendőri jelenlétre lehet számítani" - mondta Horváth Katalin Fanni, majd hozzátette: a fokozott rendőri jelenlét során bárkit igazoltathatnak, azért, hogy bármiféle jogellenes cselekményt megelőzzenek, illetve megakadályozzanak. A rendőrök határozottan fellépnek majd, ha szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek - közölte Horváth Katalin Fanni.

A felvonulás a Hősök terétől indul. A menet részvevői az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca torkolatáig vonaglanak. A rendőrség honlapján közöltek szerint szombaton 15 órától 18 óráig lezárják a VI. kerületben a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között.

Lezárják 16 órától 18 óráig a Hősök tere - Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca – Kossuth tér útvonalat, a Nyugati téri felüljárót, a József Attila utcát a Széchenyi tér és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út Astoria és a Nyugati tér közötti szakaszát, valamint a Teréz körutat a Király utca és a Nyugati tér között - olvasható a police.hu oldalon. Az Alkotmány utcát és a Kossuth teret 16 órától 20 óráig zárják le. A lezárásokkal egy időben a keresztirányú forgalom is szünetel - írták.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: A közszeméremsértő köcsögök testi épségéért aggódik az Amnesty



Friss hírek az elmúlt 24 órából