Bíróság elé áll kedden Bakács Tibor Settenkedő liberális megmondóember, aki február 4-én egyebek mellett egy rúd téliszalámit próbált ellopni az egyik budakalászi bevásárlóközpontból, de a biztonsági kapunál lebukott.

A szabálysértési eljárást lezáró tárgyalás iránt hatalmas a sajtóérdeklődés, így a Budakörnyéki Bíróság tárgyalótermébe csak az előzetesen regisztráltak mehetnek be. Bakácsot – az eltulajdonított élelmiszer csekély értékére tekintettel – legfeljebb 60 napos elzárásra vagy pénzbüntetésre ítélhetik.

Az újságíró-kritikus egy nyilvánosságra került belső kamerás felvétel szerint nemcsak szalámit, hanem más árucikkeket is ki akart vinni az áruházból, amit a jegyzőkönyv felvétele közben kabátjából az asztal alá dobált. A felvételt kiszivárogtató biztonsági őr ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult vizsgálat. (!)

Bakács Tibor Settenkedő – akinek műsorát azonnal megszüntette a Klubrádió – azzal indokolta tettét, hogy éhes volt, de nem tudta volna kifizetni a szalámit, később azonban bevallotta: volt pénz nála, nem is kevés.

(MTI nyomán)