Ugrás a cikkhez
Reklám

A balliberális sajtó a lehető legalpáribb módon hazudik, hogy megvédhesse az általa oly nagyra tartott cigányságot. A szigorúan egyirányú, egy támadó / kezdeményező oldalt feltételező gyilkosságokat például rendre kölcsönösséget, kétirányúságot feltételező szóval helyettesítik.

Mintha a meggyilkolt ember is legalább annyira oka lett volna a halálának, mert pl. ő lett volna a kétirányú „verekedés” kezdeményezője, és a cigányokat rákényszerítette volna arra, hogy visszaüssenek.

A Hírszerző a Függelékben teljességében olvasható cikkben a következőt írta a mai hejőszalontai Gárda-fellépés kiváltó okáról:

"A Jobbik azért akar tüntetni a településen, mert a párt szerint egy cigány férfi gyilkolta meg, azt az ötben [sic!] éves nőt, aki március 23-án egy verekedésben életét vesztette."

Hogy megértsük, miért is gyalázatos a balliberális, rajvédő Hírszerző eljárása, végezzünk egy gondolatkísérletet. Mi lenne, ha valaki ezt írná a cigóvadászok gyilkosságairól: „pár cigány származású ember életét vesztette az általában éjszaka kibontakozó tűzpárbajokban.” (Esetleg a szentséges hollókosztról azt, hogy „pár cigány / zsidó származású ember életét vesztette a németországi kölcsönös egyet nem értésben”. Vagy Demszky emlékezetes, egyirányú tojással való megdobálását így, ilyen kölcsönösséget kifejező módon konferálták volna fel: „tojásdobálásban vett részt” [köszönjük ezt a tippet „Kovács János” olvasónknak!].) Egy percig sem maradhatna utána újságíró az illető (maximum nálunk, a radikális jobbon) – mindenhonnan kigolyóznák. Pedig csak ugyanazt csinálta (csupán ellenkező irányban), amit a Hírszerző most - meg az MSZP-s STOP a laki gyilkosság (tessék elolvasni EZT), ill. ezer másik ballib lap, ill. a FH, ill. az MTI(!) régebbi cigó „gyerekcsínyek” kapcsán (egy meg/összeverni vs. verekedni példa ITT).

Függelék: a teljes cikk:

Elindultak a Jobbik ellen tüntető civilek Hejőszalontára
Elindult Budapestről a borsod megyei Hejőszalontára a helyi romákat a Jobbiktól megvédelmezni akaró civilek menete.

A tüntetést az Egymillióan a sajtószabadságért nevű Facebook-csoport szervezte a fővárosi Balha Lujza teret jelölve meg találkozóhelyként. A szintén Hejőszalontára készülő tudósítónk szerint a téren néhány tucatnyi ember gyűlt össze – köztük volt Horváth Aladár, roma polgárjogi aktivista –, majd autókkal elindultak a borsodi településre, ahol 18 órakor kezdődik a Jobbik demonstrációja.

A Jobbik azért akar tüntetni a településen, mert a párt szerint egy cigány férfi gyilkolta meg, azt az ötben éves nőt, aki március 23-án egy verekedésben életét vesztette. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével két fiatal férfit és egy nőt gyanúsít, akiket még a gyilkosság napján őrizetbe vettek. A Jobbik állítja, rendőrségi forrásokból tudja, hogy a gyilkossággal vádolt férfi roma származású.

A jobbikos tüntetés bejelentése után az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport ellentüntetés szervezésébe kezdett. Kende Judit a csoport nevében pénteken azt nyilatkozta: eddig hatvanan jelezték részvételi szándékukat az eseményen, amelyen terveik szerint élőláncot alkotva állnak majd a cigánysor körül.

Szombaton az LMP is jelezte, hogy több országgyűlési képviselője is jelen lesz Hejőszalontán. Osztolykán Ágnes, Hankó János és Gulyás Pál is a borsodi Hejőszalontára utazik szombaton délután. Szolidaritásukat akarják ugyanis kifejezni a helyi roma közösséggel, amelyet a "Jobbik bűnbakként kezel és erődemonstrációval akar megfélemlíteni". Az ellenzéki politikusok amellett, hogy beállnak a helyi közösség által szervezett élőláncba, a kormánynak is üzennek: "Gyöngyöspata után még egyszer nem hagyhatja cserben a rá bízott ország egyetlen négyzetcentiméterét sem".

(Hírszerző nyomán Kuruc.info)

Ajánló: Nem felejtünk! - Olaszliszka - Egy lincselés naplója (x)



Friss hírek az elmúlt 24 órából