Ugrás a cikkhez
Reklám

Terhelő vallomást tett Csontos István, a cigánygyilkosságok negyedrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróság előtt az első- és másodrendű vádlottakra a tiszalöki gyilkossággal összefüggésben.

Csontos István pénteken felidézte a bíróság előtt a tiszalöki gyilkosságot. Akkor derült ki számára, hogy mi történt, amikor autójukkal egy erdei úton elakadtak, és az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád odahajolt hozzá, és azt mondta: „lelőttem egy embert”, majd hozzátette: az áldozat annyit mondott, hogy jaj, és összecsuklott. Az áldozat Kóka Jenő volt, aki épp munkába indult volna, amikor szíven lőtték saját háza előtt.




Csontos azt állította, félt Kiss Árpádtól, akinek testvérénél csak egy maroklőfegyvert látott. A kocsiban sem a golyós, sem pedig a sörétes fegyver nem volt náluk. Amikor elakadtak a sárban, úgy érezte Csontos, azért mentek az erdőbe, hogy a fegyvereket elrejtsék. A negyedrendű vádlott részletesen taglalta a gyilkosság idején történt rendőri igazoltatást Polgárnál.




A járőrnek az lett furcsa, hogy egy kikapcsolt rádió-adóvevő, egy üres gitártok és egy látcső volt a kocsiban. Csontos azt mondta, randira megy, a rendőr pedig elengedte. Ezután vette fel az első- és másodrendű vádlottat a már említett erdei úton. Arra a kérdésre, hogy mikor kellett ismét „munkába állnia”, Csontos úgy felelt: nem tudja. A másik három vádlott továbbra sem jelezte, hogy vallomást kívánna tenni a tárgyaláson – jelentette a Pest Megyei Bíróságról a hírTV tudósítója.




Mint ismert, Csontos István, a cigánygyilkosságok negyedrendű vádlottja folytatta szerdán megkezdett vallomástételét a Pest Megyei Bíróságon. A férfi beszédében meglehetősen sok az ellentmondás. A bírói tanács arra volt kíváncsi, hogy Tiszalöknél mi történt 2009 áprilisában, mivel a vádirat szerint Csontos ott kapcsolódott be a romagyilkosságok sorozatába mint gépkocsivezető – tudósított a Hír Televízió helyszínen tartózkodó munkatársa.

A negyedrendű vádlott arra emlékszik, hogy a debreceni szórakozóhelyre motorral érkezett, és a Perényi 1.-ben egy golyós, illetve egy sörétes fegyver volt kitéve a tánctéren elhelyezkedő asztalon. Az asztal körül pedig az első- és másodrendű vádlott, Kiss Árpád és Kiss István állt. Csontos a helyiségben még négy műholdas térképet látott, de a beszélgetés tartalmára már nem emlékezett, és arra sem, hogy ezek milyen településeket jelöltek. Azt azonban meg tudta erősíteni a bíróság kérdésére, hogy mindkét fegyver használható volt.




A három férfi Tiszafüred felé indult el a 33-as úton, Csontos feladata az első- és másodrendű vádlottak szállítása volt. A negyedrendű vádlott furcsállta, hogy nem mehetett velük, ugyanis ő mindvégig arra számított, hogy vadászni mennek ezen az estén – legalábbis a fegyverek jellegéből erre következtetett – jelentette a helyszínről a hírTV tudósítója.

(HírTV)



Friss hírek az elmúlt 24 órából