Ugrás a cikkhez
Reklám

A kispesti polgármesteri hivatalból kerültek elő az önkormányzati választás estéjén eltűnt szavazólapok - ismerte el a Magyar Nemzetnek a kerület jegyzője, Istvánfi Sándor, aki felajánlotta lemondását a polgármesternek.

Az érintett választókerületben Kránitz Krisztián (MSZP) nyert 732 szavazattal, a második a fideszes Dódity Gabriella lett, aki 728 szavazatot kapott. A kis különbség és a szavazás idején, valamint a szavazatszámláláskor észlelt szabálytalanságok miatt a Fidesz jogorvoslatot kért, a bíróság pedig eredetileg újraszámlálást rendelt el.

A polgármesteri hivatalból a bíróságra bekért lepecsételt négy szavazóköri urna egyikéből éppen az egyéni képviselőjelöltekre leadott szavazólap hiányzott, így az újraszámlálás helyett a bíróság a választás megismétlése mellett döntött.

Istvánfi Sándor szerint "bűn nem történt, csak nagy hiba". A választás estéjén kavarodás volt, mindenütt urnák hevertek a hivatalban, és "összecserélődött a szavazólapokkal teli doboz egy másikkal" - magyarázkodott a jegyző.

(Híradó nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából