Európa egyik (Svájc mellett) legszabadabb, legnormálisabb, leghazafiasabb és (többek között) emiatt a világ legélhetőbb államában, Finnországban a sajtó (és különösen annak jobboldali része) kitüntetett figyelemmel kíséri a svéd választásokat. Az a sajtó, amely sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabban tudósít a választásokról, mint a gyakorlatilag 100%-ban balliberális, de legalábbis fideszes kézben levő, a hazafiak ellen a legalpáribb módon uszító magyar média, ill. az MTI.

A magyarországi médiumokba ugyanis, immár három napja, nem „fért bele” (ezért közöljük azt egyedüliként) az a Skandináviában hatalmas vihart kavart esemény, hogy az „antifasiszták” „nemes” harcuk során leszúrtak egy olyan embert, akiről azt gondolták, hogy a vasárnapi választásokon az addig bevándorlókérdésben egyszínű nemzetgyűlésbe bejutott nemzeti párt tagja vagy szimpatizánsa.

A finn sajtónak köszönhetjük azt, hogy egyáltalán tudomást szereztünk a fenti esetről: az ország legnagyobb(!) bulvárlapja, az Iltalehti, címlapon hozta (cikk ITT) azt. Vesd ezt össze a magyarországi kussolással. Bezzeg ha valami antifaszt szúrtak volna le, nálunk is menne az óbégatás, a világvége vizionálása...

Talán mondanunk sem kell, hogy az antifák és/vagy bevándorlóknak nem ez az első ilyen bűntette. Hadd utaljunk pl. arra, hogy (igen nagy valószínűséggel korcs) betolakodók késelgetik az orvosokat. Meg arra, hogy a svédországi bevándorlók egyik fő “tüzelője”, tetteges(!) uszítója és tettestársa(!) a svéd “antifasiszta” mozgalom (lásd EZT a kötelező jellegű cikket).

A hír:

SD-snek hitték - megszúrták

Megszúrtak egy férfit Stockholm Södermalm-ján hétfő este azért, mert SD-snek hitték, mondja a rendőrség.

A jobboldali-populista, bevándorlásellenes párt a választás legnagyobb győztese. Ellene a városközpontban felvonulást tartottak. Kb. este 10-kor a Södermalm-on lezajlott szurkálást a rendőrség összekapcsolta a tiltakozással.

A megszúrt ember viszonylag könnyű sérüléseket szenvedett. Maga hívta ki a mentőket. Ő mondta el a rendőröknek azt, hogy a támadók SD-snek hitték.

- Minden bizonnyal valami bűnöző, aki a helyszínen volt, és SD-snek hitték, majd megtámadták, mondta a rendőrségi szóvivő, Håkan Westin, a Sveriges Nyheter-hírügynökségnek.

Kapcsolódó, finnül tudóknak ajánlott beszélgetés:
ITT és ITT (a 36. oldaltól).

Magyar nyelven a svéd helyzettel kapcsolatban ezeket is ajánljuk:

Kirúgták korcsékat a derék svédek

Amiről kussol a polkorrekt média: tegnap éjjel több tucat autót gyújtottak fel Nyugat-Európa cigányai (exkluzív!)

Svédország vége: az össz adóbevétel negyede megy a bűnözőbevándorlókra

Egy svéd falu nem kér a bűnözőszínesekből

A cikk eredetije:

Luultiin ruotsidemokraatiksi - mies sai puukosta Tukholmassa

 Mies sai puukosta Tukholman Södermalmilla maanantai-iltana ilmeisesti siksi, että häntä luultiin ruotsidemokraatiksi, kertoo poliisi.

Oikeistopopulistinen, maahanmuuttovastainen puolue otti vaalivoiton sunnuntaina, ja puoluetta vastaan osoitettiin mieltä Tukholman keskustassa.

Noin klo 22 Södermalmilla sattunut puukotus yhdistettiin kiihkeisiin tapahtumiin.

Puukotettu selvisi vatsaan kohdistetusta iskusta kuitenkin vähäisin vammoin. Mies teki hälytyksen itse ja kertoi poliisille tekijöiden luulleen häntä ruotsidemokraatiksi.

- Se oli ilmeisesti jokin jengi, joka oleskeli paikalla ja jostain syystä he luulivat miehen kuuluvan ruotsidemokraatteihin ja kävivät hänen päälleen, kertoi poliisin edustaja Håkan Westin Sveriges Nyheter -uutistoimistolle.