Akinek nem lett volna elég a „Civil Mozgalom” nevű párt átveréseiből, itt az eddig eltitkolt sluszpoén: Seres Mária pártelnökasszony férje Stekler Ottó, aki a Magyar Szociális Zöld Párt (amelyik többek közt a Tomcat-féle gigacsalást elkövette) elnöke. Mindkét ma is működő pártot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság jegyezte be, Seresét stílszerűen a nyíregyházi Csaló köz 20. szám alá. Egy pár, két párt – micsoda gazemberek!



Itt nem MSZZP-s férjével, hanem MSZP-s bűnözőkkel kurválkodik Seres

Alább a „Civil” Mozgalom kilépett frontemberének vallomása.

Egy elég kellemetlen dologgal kellett szembenéznem, de nem csak nekem, hanem nagyon sokunknak, de azt hiszem, még időben rádöbbentünk. Tényleg döbbenetes, vagy írjam debreceni blogosan: debbenetes!

Aki már látta a honlapom, vagy ismer, az nagyon jól tudja, hogy a "meg akarom váltani a világot" dolgot a könyvem megírása után a Civil Mozgalom civiljeivel összefogva próbáltam, és hittem a többiekkel együtt, hogy ez hosszú távon menni fog. Nagyon rossz ezt kimondani: tévedtem. Úgy érzem, hogy mindannyian azért álltunk be támogatónak, szimpatizánsnak, jelöltnek ebbe a csapatba, mert hittünk a tiszta szervezetben, mert hittünk abban, hogy ez tényleg valami más, hogy itt tényleg a meghirdetett programért, a más politikáért akar tenni a Civil Mozgalom vezetősége. De minket csak felhasználtak önös érdekeik miatt. Én is hittem a Civil Mozgalom vezetésének tisztaságában, hittem abban, hogy itt mindenki csak azért van, mert elegünk van, szeretnénk megváltani a világot, szeretnénk egy jobb életet mindannyinknak. Azt biztosra mondhatom, hogy a 24 jelölt, aki az országban elindult egyéni jelöltként a Civil Mozgalom támogatásával, és azok is, akiknek nem sikerült összegyűjtenie a megfelelő mennyiségű cédulát, nagyon jó, tiszta és becsületes emberek, akik a saját erejüket, pénzüket tették ebbe bele azért, hogy elindíthassunk egy új nézetet a politikában, és hogy jobb élete legyen a gyermekeinknek, unokáinknak. Mindent tisztességre, becsületességre helyeztünk.

Most csak döbbenten állunk, és nézünk magunk elé nagyon sokan, hogy a Civil Mozgalom vezetésének is épp az a célja, mint a 20 éve élősködő pártoknak, és nem is alulról építkezésről van szó, hanem fentről való dirigálásról. De mivel a jelöltek, a szimpatizánsok, épp másért csatlakoztak a Civil Mozgalomhoz, és a ráébredés időben volt, így sokan azt mondtuk, mi ezt így tovább nem csináljuk. Az embereket mi nem csapjuk be, mi nem azért csatlakoztunk. Már voltak erre utaló jelek a neten, volt néhány ember itt Debrecenben is, aki azt mondta nekem, ha ismerném őket, akkor nem dobálnám a szórólapjukat, és hogy ők is pont olyanok, mint a többiek. És voltak gyanús jelek is, de figyelmen kívül hagytuk. A neten sok rosszalló iromány található Seres Máriáról, de pletykákra nem adok alapon, túlléptem ezeken a dolgokon is. Míg valami nem bizonyítható, addig nem "bűnös" senki, így voltam ezzel. Volt, amire én is rákérdeztem tőlük, furcsa volt néha a magyarázat, de azt hiszem, talán el is akartam hinni, amit mondtak. Hiba volt. Ma már tudom, tévedtem.

Nem akarok sárral dobálózni senki felé. Mindenki felnőtt, önálló ember, és döntse el maga, hogy kire, mire van szüksége. Hunyadi Laci barátom, aki szintén Debrecenben indult jelöltként a Civil Mozgalom színeiben, és én is eldöntöttem, hogy tartozunk annyival a ránk szavazóknak, a könyvem olvasóinak, hogy röviden leírjam, a tapasztalatainkat.

Szerintem nagyon sokan olvasták a neten, hogy Tomcat (Polgár Tamás), Seres Mária és a Zöld Párt (MSZZP) cédulahamisítási ügybe keveredett régebben stb. Első találkozásomkor megkérdeztem Máriát e felől, hogy mi ez? Mária viselkedése, mosolya, nyugalma szerintem mindenkit meggyőz. Magabiztosan mondta: semmi, ez rágalom, emiatt ő perre is vitte ezt a dolgot. A Zöld Párthoz annyi köze volt valamikor, hogy ő, a férje, és néhány főiskolás csoporttársuk 14 éve alapították ezt a pártot, és annak már rég vége van. Én ezt elhittem, és nem is foglalkoztam tovább az egésszel, hiába jöttek a netről a hírek. Túlléptem rajta. Azt sem tudtam ki a férje. Ledöbbentem, mikor megtudtam, hogy a férje Stekler Ottó, aki a Zöld Párt (MSZZP) elnöke, és a 2010-es választáson is akart indulni, csak éppen nem engedélyezte az OVB.

Tehát az első találkozásunknál feltett kérdésemre Mária válasza hazugság volt. Egy házaspár két párttal, mindketten pártelnökök, és mindketten külön akartak indulni a választáson. Több mint érdekes. Vajon miért? Azt tudjuk az elmúlt 20 évről, hogy jó üzlet a politika. Talán az ő szemeik előtt is ez lebegett? Az is lehet, hogy a cél az 1% volt, hiszen több mint 30 millió forint járt volna állami támogatásként. Ha a Zöld Pártnak is összejött volna az indulás, az 1%, az már mindjárt 60 millió. Ez a felismerés nagyon letaglózott. Most már őszintén örülök, hogy nem jött össze az 1%. A sors tudta, mit akar. Ilyen családi vállalkozás még a Fidesz és az MSZP csapatában sem igen volt.

Alapból nagyon szép, és elismerésre méltó, hogy egy vidéki négygyermekes anyuka egy szép napon úgy érezte, hogy nem tűr tovább, és tenni akar valamit. (Ismerem az érzést, így született meg a könyvem.) Az érzést tett követte, és sikeresen összegyűjtött 605 000 aláírást népszavazás kezdeményezésére. Minden elismerésem, tényleg szép. Csak azt felejtették elmondani, hogy ezt az aláírásgyűjtést országos népszavazásra a Stekler Ottó vezette Magyar Szociális Zöld Párt kezdeményezte 2007 telén, aminek a hitelesítését az OVB megtagadta. Végül 2008 augusztusában Seres Máriának, Stekler Ottó feleségének sikerült elérni, hogy az OVB ezt a kezdeményezést elfogadja.

Nem sikerült a Zöld Pártnak, illetve Stekler Ottónak, hogy 14 év alatt átlépje a Parlamentet, még az 1% sem jött össze, sem a 11 népszavazási aláírás kezdeményezése, így megpróbálták a feleséggel, Civil Mozgalom néven, hátha úgy sikeresebb lesz a dolog, és a civil szó hátha jobban cseng, mint a zöld, bár nekik már rég nem volt közük a civilséghez. Még ez sem (nagy) baj, az már inkább, hogy ezeket az összefonódásokat előlünk eltitkolták. Az igazság az, hogy a házaspár 15 éve próbálkozik a politizálással. Az is tény, hogy Stekler Ottó az MSZZP listájáról 2006 őszén került be a nagykőrösi képviselő-testületbe.

Mostanra a háttérharcos(ok) előbújtak, miután a sok jóhiszemű ember a Civil Mozgalom nagyszerű elmélete mellé csatlakozott. Mert az elmélet, a "kirakat", a hírlevelek, az eszme szerintem tökéletes volt, de az már nem, ahogyan megpróbáltak minket irányítani, és amilyen stílusban. A társaságot most akarták megvezetni, de erre rájöttünk, időben feleszméltünk, és nagyon sokan azt mondtuk, mi ezt így nem csináljuk tovább. Nem csapjuk be azokat az embereket, akik megbíztak bennünk, akiktől én is közel 5%-nyi szavazatot kaptam.

Minden, amit mi, jelöltek tettünk, és mondtunk, abban mi hittünk, és azért harcoltunk. Mindannyian, akik a Civil Mozgalom színeiben képviselőjelöltként indultunk, és azok, akik itt nagyon keményen dolgoztak, hittünk a jó célért hirdetett igében, és bíztunk abban, hogy megtaláltuk azt a szervezetet, ami a mi eszménkért küzd. Nagyot csalódtunk, és tévedtünk, viszont nem adjuk fel, mert egyvalamit mindenképp elért Seres Mária és Stekler Ottó. Azt, hogy sok jó ember egymásra talált általuk, és mi egy jobb, tisztább politikát akarunk, egy jobb életet, és mindannyian ezért tenni is akarunk. Sok jó ember ismerkedett össze, és ez a sok jó ember tényleg alulról, gomba módjára az ország területén szépen lassan fel fog építkezni, és mind azt a hitet, eszmét tovább hirdetjük, amiben hiszünk. Nem adjuk fel, hiszen az átlagemberrel nem törődik senki, ha nem segítünk magunkon, rajtunk senki sem fog, és hiszem, hogy hosszú távon ezt a csatát nekünk, egyszerű embereknek kell megnyernünk.

Az, hogy mi igaz, vagy mi nem mindabból, amit a neten találhatnak Ottóról, Máriáról, fogalmam sincs, nem is érdekel, nekem épp ennyi elég volt ahhoz, hogy azt mondjam, ez a Civil Mozgalom nem az, aminek hittem. De azért azt javaslom, mindenki maga döntsön.

Mórucz Szilvia

(www.moruczszilvia.hu)

Kapcsolódó:
- Seres "Civil" Marikáéknál kötött ki a jelöltségért hatmilliót fizető szadeszos
- Súlyos ügy: Schmuckkal kacérkodik Seres "Civil" Marika
- Összenő: MSZP-sekkel kampányolt és gyűjtött aláírást álcivil Seres Mária
- Ismét jogsértő volt Seres Mária álcivil mozgalma
- Adatvédelmi biztos: "Civil" Máriáék jogsértőek
- A "Civil" Mozgalom is Jobbik-ellenességgel kampányol
- Novák Előd: Hazudik a "Civil" Mozgalom szélhámos pártelnöke
- MSZP-s önkormányzati képviselő a "Civil Mozgalom" képviselőjelöltje
- Seres "Zöld" Mária újabb adatgyűjtésbe kezd (+ háttérinfók)
- Újratöltve: Egy nagy átverés Seres Mária pártja, a "Civil Mozgalom"