Ugrás a cikkhez
Reklám




Vita és ellenszavazat nélkül támogatta kedd este az újpesti képviselő-testület, hogy a Fájdalmas anya nevű Trianon-emlékszobor visszakerüljön eredeti helyére, a IV. kerület megújuló főterére.

Ezt közölte a Népszavával Trippon Norbert alpolgármester, ötletgazda. A lap csütörtöki számában emlékeztet arra, hogy a szocialista politikus korábban azért kezdeményezte a műalkotás ismételt kihelyezését, mert szerinte az első világháborút lezáró békeszerződés, az ország szétszabdalása közös nemzeti tragédia, a "Fájdalmas anya" pedig méltóképpen szimbolizálja az ebből fakadó gyászt.

Érdekes, hogy ezt az elmúlt 64 évben nem így gondolták. Csak hát meg kell próbálni valahogy némi népszerűségre szert tenni... Hogy aztán folytatódhasson a nemzetpusztítás, amit eddig műveltek.

Most a magyargyűlölő Krausz Tamás vállalta fel a szocionisták igazi hangjának tolmácsolását: úgy fogalmazott, az újpesti politikus ötlete kampánycélokat szolgál, "az alpolgármester nincs tisztában azzal, hogy az MSZP vagy a Jobbik tagja-e" - írta a Népszava.

Az újpesti pártok és sok civil szervezet egyöntetűen kiállt a szobor visszaállítása mellett.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából