Ugrás a cikkhez
Reklám

Fricz Tamás most éppen azt nyilatkoztatta ki, hogy ők a társadalom többségét képviselik, és baloldali szervezetek felé is nyitottak. A "szélsőjobbtól" pedig irtóznak.

„Polgári köröktől egyházi szervezetekig, polgármesterektől agrárszervezetekig mindenki megtalálható nálunk. Még nem volt példa arra, hogy ilyen gyorsan és hatékonyan épüljön fel egy ilyen hálózat” – hangsúlyozta Fricz Tamás.

Az FN azon kérdésére, hogy baloldali szervezetek miért nem csatlakoznak, a CÖF szóvivője azt mondta: Simó Endre is felszólalt a Magyar Szociális Fórum részéről a Hősök terén, de ezenkívül is keresik a kapcsolatot baloldali szervezetekkel. „Azt szeretnénk elérni, hogy ez az illegitim kormányzati állapot megszűnjön. Ezekkel a célokkal elsősorban a jobboldali szervezeteket tudtuk elérni. De mivel jelenleg egy olyan társadalmi válság van Magyarországon, amely egyaránt sújtja a jobboldali és a baloldali választókat, a szervezetünkben mindenkinek van helye” – emelte ki Fricz.

Szerinte az sem lehet támadási felület, hogy például Bíró Ildikó fideszes országgyűlési képviselő is felszólalt a demonstráción, hiszen ő – mint a szóvivő fogalmazott – a civil oldalt képviselte a polgári körök részéről. Teccikéteni.

Fricz Tamás hangsúlyozta, hogy semmilyen szélsőséges szervezettel nem vállalnak közösséget, a törvényességet mindig szem előtt tartják, így például pártok képviselői sem szólalhatnak fel rendezvényeiken. (Csak "fideszes civilek", ugyebár.)

„A sajtó segítségét kérjük, hogy különválasszák a mi békés, törvényes tüntetésünket a radikálisoktól. Attól, ami kedden a felvonulásunk utána történt, azért nem vállalhatunk felelősséget. De optimista vagyok, hogy az emberek külön tudják választani a kettőt” – mondta Fricz.

(FN nyomán)

Kapcsolódó: Fidesz-Fricz: nem hívtuk a Jobbikot és a Gárdát, de teszünk ellenük a jövőben (Bajnaival nincs gond)



Friss hírek az elmúlt 24 órából