Ugrás a cikkhez
Reklám

A Fidesz szerint zöld utat kapott az MSZP minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagja, s újra összeállni látszik az MSZP-SZDSZ koalíció. A legnagyobb álellenzéki párt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltté választására ismét az előre hozott választások követelésével reagált.

A Fidesz vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: komolytalan az a párt, amelyben két héten belül két pártelnököt is választanak, 90 százalék körüli eredménnyel.

A párt véleménye szerint az MSZP továbbra is az emberek ellen politizál, akár Gyurcsány Ferenc, akár Bajnai Gordon, akár Lendvai Ildikó irányítja őket. A szocialisták vasárnapi kongresszusán a Fidesz szerint egyértelművé vált, hogy az MSZP programja a brutális megszorítások programja.

"Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig a bukott pártoknak: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, és főleg nem a hatalmukat, egyéni egzisztenciájukat féltő, levitézlett politikusoknak" - írta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Új miniszterelnökhöz, új kormányhoz, új programhoz új választás kell. Erről szól a demokrácia. A választás nélkül létrejövő kormány illegitim, gyenge és átmeneti, márpedig Magyarországnak erős kormányra van szüksége, erős kormány pedig csak választással jöhet létre - olvasható a közleményben.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából