Ugrás a cikkhez
Reklám

Emlékművet kívánnak állítani Marian Cozmának, az MKB Veszprém és a román válogatott meggyilkolt kézilabdázójának Veszprémben, erre a nemes célra adománygyűjtést kezdeményezett a helyi szurkolói klub.

"A csapat örökös tagjának tiszteletére valószínűleg 2010. október 8-án, Cozma születésnapján állítanánk fel az alkotást, amely lehet dombormű, mell- vagy egész alakos szobor" - tájékoztatta szerdán az MTI-t Remport Csaba, a gyűjtést szervező társaság elnöke. "Attól függ, hogy mennyi pénz jön össze az adományokból. A befizetett összegről mindenkinek igazolást állítunk ki az adójóváíráshoz" - tette hozzá.

A civil kezdeményezésről már egyeztettek Debreczenyi János polgármesterrel is, aki a város támogatásáról biztosította a szurkolói klubot, illetve annak nemes akcióját.

Remport Csaba szerint Marian Cozma szobrának elhelyezéséről még korai lenne dönteni, de szerinte a Veszprém Arénánál lenne méltó helyen. A gyűjtés és emlékműállítás fővédnöki tisztét Mocsai Lajos, a kézilabdacsapat vezetőedzője vállalta el.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából