Ugrás a cikkhez
Reklám

Évtizedes procedúra után megszűnt Csurka István MIÉP-elnök nevével fémjelzett Magyar Fórum Kiadói Kft. Előtte persze átmentette cégbirodalmának egy másik vállalatába a lapot, mely jelenleg is jól jövedelmez, hiszen színvonaltalan, olcsó szerkesztése ellenére az öregek megszokásból még veszegetik a méregdrága lapot.

Mivel a felszámolás után a cégből semmi nem maradt, a fő hitelező Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. futhat a pénze után – írta a HVG. Az államnak az Antall-kormány ideje óta tartozik a kft. Ekkor 28 millió forintot vettek fel egy a privatizációt népszerűsítő (!) filmért, ami azonban sosem készült el. Az adósság időközben – más tarozások, pl. ki nem fizetett nyomdai számlák és rágalmazások miatti jogerős kártérítések összegével – több mint százmillióra duzzadt.

A Magyar Fórum nevű hetilap többször tulajdonost váltott (persze mindig a Csurka-Papolczyné klán érdekeltségében maradt), és sokszor főszerkesztőt (jelenleg nincs is). A szolgalelkű, elvtelen munkatársaknál is betelik olykor a pohár, évről-évre színvonaltalanabb "újságírók" töltik meg a lapot.

Ötmilliárdos cég Csurka vezetése alatt

Csurka cégbirodalmáról az első komolyabb leleplezéseket a MIÉP 2002-es kiesése utáni "tisztújítás" (értsd: tiszogatás) során közölték a reformerek a miep.lapja.hu oldalon. Bár a honlap a párt akkori, Csurka általi szétverése óta nem frissült, ma is érdekes dokumentumokat találhatunk ott pl. a Csurka fia Endre átal vezérigazgatott Queen Rt.-ről, melynek alapító vagyona 4,69 milliárd (!) Ft volt. Több száz millió forintos adócsalás alapos gyanúja miatt e cégnél nyomozás is volt, eredményéről nincs hír...

(Híradó, Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából