A "nemzeti" csúcs és az október 23-i hosszú hétvége után csökkent a különbség a két nagy párt támogatottsága között - számol be a Népszabadság a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséről.

Múlt hónapban a választásra jogosultak 32 százaléka állt a Fidesz, 18 százaléka pedig az MSZP mögött, ez az arány most 31-20. Az MDF és az SZDSZ a már megszokott arányokat, a 3, illetve a 2 százalékot hozta, a Jobbikot persze nem mérték. A felmérés szerint a szocionista párt tábora legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, 2007 augusztusában érte el a 20 százalékot. A szocik elsősorban a fővárosban erősödtek, így Budapesten beérték a legnagyobb álellenzéki pártot: 25-25 százalékos a támogatottsága mindkét oldalnak.

A biztos szavazók között azonban továbbra is nagy a különbség, az MSZP támogatottsága 33, míg a Fideszé 59 százalékos. Az SZDSZ és az MDF a korábbi eredményeket hozta 2 és 3 százalékos támogatottsággal, a két kisebbik párt nem jutna be a parlamentbe a kutatás szerint, ha most vasárnap lennének a választások.

(Híradó nyomán)