A Mi Hazánk Mozgalom indítványozza a harmadik kerület polgármesterének illetménymegvonását, és javasolja az útiköltség-térítésének az eltörlését is a börtönben tartózkodásának az idejére - írja közleményében Marosvölgyi Anna, a nemzeti párt óbudai önkormányzati képviselője.

Marosvölgyi szerint, mivel Kiss László DK-s  polgármester börtönben van, így nem képes megfelelni a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény kötelezettségeinek, mint például:

a) feladatait a köz érdekében a jogszabályoknak, a hivatásetikai elveknek és a vezetői döntéseknek megfelelően, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, pártatlanul és igazságosan, a kulturált ügyintézés szabályai szerint ellátni,
b) az előírt helyen és időben, munkára képes állapotban megjelenni,
c) munkaideje alatt – munkavégzés céljából, munkára képes állapotban – a munkáltató rendelkezésére állni

Amennyiben nem vonják meg tőle a juttatásokat, így elvárjuk, hogy azt ajánlja fel valamely, a III. kerületben működő alapítványnak jótékonysági célokra - fogalmaz a III. kerületi önkormányzati képviselő.

"A Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként szorgalmazza a parlamenti képviselők mentelmi jogának megszüntetését, és a politikusbűnözés visszaszorítását! - zárul a közlemény.