Szeptember végén gyilkolhatták meg azt az idős szegedi férfit, akinek holttestét kedden találták meg, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Szanka Ferenc tájékoztatása szerint a feltételezett elkövető szeptember végén - korábbi otthona közelében - találkozott a későbbi sértettel az idős férfi újszegedi garázsában. Egy korábbi sérelem miatt összevesztek, és a vitát a gyanúsított úgy zárta le, hogy egy kést felkapva nyakon szúrta az idős férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított felmosta a garázst, magához vette a kést, a sértett telefonját, valamint a bankkártyáját, majd a garázsajtót kívülről bezárva távozott a helyszínről. A holttestet a rendőrök találták meg kedden.

A gyanúsított ellen emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt – közölte a főügyészhelyettes.

(MTI)