Az LMP megerősítette a HVG információját, amely szerint Csárdi Antal egyéni országgyűlési képviselő kilép a pártból. A lap kereste a képviselőt is telefonon, hogy reagáljon a hírre, ő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó. Annyit mondott, hogy hétfőn kommentálja a kilépéséről szóló információt. Így azt sem tudták meg tőle, hogy függetlenként az LMP-frakció tagja marad-e.




Úgy tudják, Csárdi kilépésének oka az volt, hogy úgy érezte, az LMP túlságosan közeledik a Fideszhez, és ezt szerinte igazolja az, ahogyan a fideszes Szentkirályi Alexandra visszalépett az LMP-jelölt Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választási kampányban.

A hír azt a korábbi információt látszik igazolni, hogy a balliberális ellenzék egyéni országgyűlési képviselői szabadulni akarnak pártjaikról, és egy új formációban próbálnak újra indulni 2026-ban. Erre Magyar Péter is utalt korábban, Csárdit is nevesítve.

Csárdi 2009-ben lépett be az LMP-be, a 2010-es országgyűlési választáson elbukott ugyan, de 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő és frakcióvezető volt a Ferencvárosban. Akkoriban vezető szerepet játszott a pártban, tagja volt az LMP országos elnökségének és a budapesti választmánynak, emellett a párt fővárosi szóvivője is volt.

A 2014-es önkormányzati választáson az LMP fővárosi főpolgármester-jelöltje volt. Mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben.

2018-ban választották az Országgyűlés tagjává, legyőzte fideszes vetélytársát, Hollik Istvánt. Ezt 2022-ben a DK és a Jobbik támogatásával megismételte, jelenleg a Belváros és a Várnegyed képviselője.

Korábban írtuk: Idea-felmérés: a Fideszen és a Tiszán kívül csak a Mi Hazánk és a DK jutna be a parlamentbe - Toroczkaiék utol is érték Gyurcsányékat