Közel két hónappal a nőverési ügye után megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga – tudta meg a 24.hu. A BRFK büntetőeljárásban vizsgálja majd a Fidesz–KDNP-ből kilépő, valamint az EP-képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is lemondó politikus ügyét.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség kedden áttette az eljárást a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség arra is kitért, hogy milyen cselekményeket végeztek el a nőverési ügy nyári kirobbanása óta.

– A nyomozás elrendelését követően a ügyészség soron kívül elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, így tanúkat hallgatott ki, orvosi iratokat szerzett be, valamint lefoglalást hajtott végre. Mivel a feljelentett személy európai parlamenti képviselői megbízása időközben megszűnt – így a továbbiakban mentelmi jog sem illeti meg –, az ügyben a kizárólagos ügyészségi nyomozási hatáskör már nem áll fenn – közölte az ügyész, hozzátéve, hogy erre tekintettel a nyomozó ügyészség áttette az eljárást a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező általános nyomozóhatósághoz.

Megkérdezték a szóvivőt arról is, hogy mi történt pontosan, és milyen sérüléseket szenvedett el az áldozat, de azt a választ kapták, hogy a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg ennél több válasz nem adható.

Győrffy Balázs augusztus 23-án tette közzé a közösségi oldalán, hogy ittasan „vitába keveredett egy hölggyel”, és a vita tettlegességig fajult. Úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett, és, bár nem emlékszik a történtekre, sajnálja a dolgot.

Sajtóhírek szerint Győrffy a Lánchíd közelében lévő egyik szórakozóhelyen beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. Ezt követően verekedés alakult ki, és a bulizó fiatalok egyike súlyos sérülést szenvedett.

Korábban írtuk: Részegen bántalmazott egy nőt a Fidesz EP-képviselője, Győrffy Balázs