Rengeteg információ terjedt el Sallai Nóra autóbalesetéről, amelyek közül számos helytelen – mondta el a Blikknek az informátora. A félrevezető hírek elsősorban a brutális karambolban érintett BMW sofőrjét és utasait érintik. Ezek többek között arról is szóltak, hogy a kocsiban nyolcan ültek, ám a baleset után öten elmenekültek.




A Blikk megtudta, hogy a BMW-nek a sofőrön kívül valójában egyetlen utasa volt, és egyikük sem menekült el a helyszínről. Ez bizton állítható, a történteket ugyanis legalább hat kamera rögzítette, a rendőrség ennyi felvételt gyűjtött be: utcai térfigyelő, autóban működő és házakon elhelyezett biztonsági kamerák képsorait.

A bulvárlap információi szerint nem igazak azok a híresztelések sem, hogy a BMW-t vezető M.B.R. (Rikárdó – a szerk.) ital vagy drog befolyása alatt állt: ő és utasa, D. K. A. (Kevin – a szerk.) is tiszta és józan volt a baleset idején, büntetlen előéletűek, a sofőr pedig nem volt eltiltva a vezetéstől. Ők kevésbé súlyos sérüléseket szenvedtek, így már hazaengedték őket a kórházból.

Jelenleg a BMW utasait a rendőrség nem gyanúsítja semmivel, ugyanakkor még vizsgálják, hogy a sofőr nem hajtott-e gyorsabban a megengedett sebességnél.

A balesetről eddig kikerült, nyilvános videókon jól látszik, hogy Nóra az Opel Merivával egy mellékutcából kanyarodott ki Alsónémediben a főútra, a Haraszti utcára. Akkor érkezett oda egy BMW is, amelynek a sofőrje hiába próbálta elrántani a kormányt, az ütközést nem tudta elkerülni. A színésznőnek kötelessége lett volna elsőbbséget adni, de ha a megengedettnél sokkal gyorsabban érkezett a másik autó, mindkét sofőr felelőssége megállapítható.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ügyben a a Dabasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya jár el, jelenleg halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt, a balesetben ugyanis elhunyt a színésznő ötéves kisfia, Bende, akit már a helyszínen is újra kellett éleszteni. A nyomozásban szakértők is részt vesznek, hogy tisztázzák a baleset pontos körülményeit, illetve megállapítsák, mind a két sofőrhibázott-e, így osztott felelősség terheli-e őket.

Sallai Nóra felépüléséhez folyamatosan vérre van szükség, így a család és a kollégák mindenkit arra kérnek, aki csak teheti, segítsen! Az irányított véradás során az alábbi adatokat kell megadni: Kéméndi Sallai Nóra részére, tajszám: 086 162 010. Az irányított véradáson azok is részt vehetnek, akik más vércsoporttal rendelkeznek, az ő adományukat ugyanis ki tudják cserélni olyan vérre, amilyenre a színésznőnek szüksége van. A véradásra országszerte bármelyik plazmaadó ponton lehetőség van.

– Egy anya számára az a legnagyobb büntetés, hogy elveszítette a gyermekét. A bíróság helyében én még az eljárási kegyelmet sem zárnám ki – mondta az ügytől független dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász. A szakember elmondta, hogy bár a köznyelvben alkalmazhatják ezt a kifejezést, a büntetőjog nem ismeri az osztott felelősség fogalmát. Ha egy balesetben mindkét fél hibás, azt kettős vádlottas ügynek hívják, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét vádlottra ugyanaz a büntetési tétel vonatkozik.

– Halálos közúti baleset gondatlan okozásánál egy 1-5 év szabadságvesztés, illetve a járművezetéstől való eltiltás – mondta Borbély Zoltán.

– Ebben az esetben azonban mindenképpen döntő lesz, hogy mekkora volt a védett útvonalon közlekedő autó sebessége. "75 km/h felett már vizsgálni kell a megtévesztő sebességet, vagyis hogy a másik sofőrnek volt-e esélye időben észlelni a közeledő járművet."



A színésznőt továbbra is altatásban tartják az orvosok (fotó: TV2)

A Blikk űgy tudja, Sallai Nórát továbbra is az egyik fővárosi kórház intenzív osztályán ápolják altatásban, és továbbra is az életéért küzdenek. Több operáción átesett már, de több beavatkozás még előtte áll a következő hetekben, ezért még mindig szükség van a véradományokra.

Korábban írtuk: Három évvel megúszhatja Rikárdó egy ötéves gyermek megölését és egy anya életének tönkretételét