A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel annak az 58 éves férfinak a tartózkodási helyét, akit Németországban szexuális bűncselekmény miatt köröztek - írja honlapján a rendőrség.

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ felkérése alapján kezdte meg a KR NNI Célkörözési Osztálya annak a német szexuális ragadozónak a felkutatását, aki a rendelkezésre álló információk szerint Bács-Kiskun vármegyében bujkált. A férfi Németországban öt rendbeli, gyermekkorúak sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmény miatt állt eljárás alatt, azonban 2023-ban a hatóságok elől ismeretlen helyre távozott.




A férfi a bűncselekményeket magánórákon, nyelvi korrepetálás alatt követte el, így félő volt, hogy Magyarországon is újabb hasonló cselekményeket valósíthat meg.

Az NNI fejvadászai – együttműködve mind a német társszervekkel, mind a magyar speciális egységekkel – két nap alatt sikeresen megállapították a körözött tartózkodási helyét. Elfogására október 9-én került sor, Nagybaracskán, a Bajai Rendőrkapitányság munkatársaival közös akció keretében. Az 58 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság a későbbiekben dönt.