Letartóztatott a bíróság egy házaspárt, mert a férfi és a nő szexuálisan bántalmazta a nevelésükre bízott gyermeket Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádhatóság a közlemény szerint tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta az intézkedést.

Azt írták, hogy a férfi és felesége a gyanú szerint rendszeresen különböző szexuális cselekmények tűrésére, annak végzésére kényszerítette az általuk nevelt kiskorú fiút 2023 májusa előtt – amíg a gyermeket ki nem emelték a gondozásukból –, illetve a saját szexuális cselekményeikbe bevonták.

A főügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy kiemelkedő súlyú bűncselekményről van szó, jelentős a kiszabható büntetés (5-20 év szabadságvesztés), emellett mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye is. Továbbá a férfival szemben hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik, így az ő esetében a bűnismétlés veszélyétől is tartani lehet.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A döntéssel szemben az érintettek fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

Frissítés: a 77 éves asszonyt megerőszakoló betegápolóról van szó

Hét év körüli nevelt kisfiával is erőszakoskodott az a fegyverneki férfi, aki másfél évvel ezelőtt megerőszakolt egy gondozására bízott 77 éves asszonyt az egyik Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei idősek otthonában – tudta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint a férfi nagyjából egy időben követte el a rettenetes bűncselekményeket. A 36 éves férfi a feleségét is bevonta a perverz dolgaiba, s közösen kényszerítették szexuális cselekmények elvégzésére a nevelt gyermeküket.

A fegyverneki férfi az idős asszony megerőszakolása miatt került be a hírekbe korábban. Kiderült, hogy 2018 márciusától öt éven keresztül volt a gondozója egy 77 éves beteges asszonynak. Tavaly március és májusa között rendszeresen szexuális cselekményekre és annak eltűrésére kényszerítette a nyugdíjast.

Az ügyészség tíz év fegyházat kért rá márciusban szexuális erőszak bűntette, könnyű testi sértés vétsége és más bűncselekmények miatt. A férfit korábban letartóztatták, de aztán később bűnügyi felügyeletbe helyezték. Azóta azonban kiderült, hogy nemcsak az idős asszonnyal, de a nevelésére bízott kisfiúval is erőszakoskodott, ezért a bíróság újra elrendelte a férfi letartóztatását. Mivel a feleségével együtt fajtalankodott a gyerekkel, ezért a bíróság a nejét is letartóztatta.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a mostani esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a férfi és a felesége 2023 májusa előtt rendszeresen szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerítette a nevelésükre bízott kisfiút, akit a saját szexuális cselekményeikbe is bevontak. Ez egészen addig tartott, amíg a gyereket ki nem emelték a családból.