A Fővárosi Főügyészség szerint kiegészítő bizonyítást kell felvenni, ezért tárgyalást tartása indokolt a Ferihegyi úti halálos közúti baleset ügyében. A vádlottat a bíróság 2 év fogházra ítélte, és a letartóztatását megszüntette.

A vádlott 2020. február 4-én nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott, és este kábítószertől befolyásolt állapotban, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton vezette a taxiját úgy, hogy biztonsági övét sem csatolta be. A vádlott a megengedett 70 km/h sebesség helyett mintegy 130-135 km/h sebességgel az előtte közlekedő autó előzésébe kezdett. A kokain a vádlott figyelmét és kockázatfelmérő készségét csökkentette, ezért nem tudta felmérni azt, hogy az előzést biztonságosan be tudja-e fejezni. A férfi előzött annak ellenére, hogy a biztonságos előzéshez szükséges távolságnak mintegy ötödén belül közlekedett a sértett. A vádlott autója előtt haladó sofőr hiába lassított, a taxis már nem tudott a forgalmi sávjába visszatérni. A vádlott 130-135 km/h sebességgel ütközött a sértett autójának, ami megpördült, a szalagkorlátnak csapódott, majd egy oszlopnak ütközve állt meg.

A sértett a helyszínen életét vesztette, az okozó is megsérült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A bíróság a férfit - a vádtól eltérően - halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért 2 év fogházbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, és a letartóztatását megszüntette.

A bíróság döntése ellen a kerületi ügyészség az ítélet részbeni megalapozatlansága és téves minősítés miatt, valamint súlyosabb büntetés kiszabása érdekében, illetve a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség a fellebbezést – módosítva – fenntartotta, és indítvánnyal élt a Fővárosi Törvényszékhez. A főügyészség álláspontja szerint az ítélet részben – a bíróság egymással is ellentétes ténymegállapításai és a büntetőeljárási törvénynek nem megfelelő szakértő kirendelése miatt – megalapozatlan. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy a bíróság új szakértőt rendel ki és tárgyalást tart, mivel a bűncselekmény minősítése csak ezt követően határozható meg. Emellett a vádlott letartóztatásának elrendelése is szükséges és indokolt - közölték honlapjukon.