Nem tudjuk, ki ül be hozzánk, ez veszélyes üzem. Növelte a bizalmam az is, hogy kórházi portás adta le a rendelést, az utas külseje pedig sokkal kulturáltabbnak tűnt, mint a közösségi oldalára feltöltött képeken – mondta a hirado.-hu-nak az a 73 éves taxi sofőr, akire a minap késsel támadt utasa, majd elrabolta tőle a gépjárművét. A taxisofőr autóját már megtalálta a rendőrség, a nyugdíj mellett dolgozó férfit nem rettentették el a történtek a taxizástól, folytatja munkáját.

Portálunk beszámolt róla, hogy szerdáról csütörtökre virradóra a XVIII. kerületben kiraboltak egy idős taxist. József utasa a fuvar végén kést rántott, és ellopta a taxit.

A gyanúsított "L." Antal ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség.

„Hála a Jóistennek, a rendőrségnek és a nyilvánosságnak, meglett az idős kollégánk autója, amelyet egy késsel felfegyverkezett utas rabolt el tőle szerdáról csütörtökre virradóra” – számolt be a hirado.hu-t megkereső Pólya Sándor, a Taxim üzletágvezetője. Pólya Sándor úgy véli, ha ismét közfeladatot ellátó személynek minősülnének a taxisok, kevesebb atrocitás érné őket.

A társaság kirabolt sofőrje, József éppen feleségével Juliannával tartott a rendőrség telephelyére, amikor sikerült őket a lapnak telefonon utolérnie. A 73 éves férfi elmondta, reggel értesítette őket a hatóság arról, hogy sértetlen állapotban megtalálták a járművet.

„Szerencsére nincs összetörve a kocsi. Azt még nem tudom, hogy mindenem megvan-e, az irataim, a telefonom, a személyes holmim is elvitte a gépjárművel együtt, csak a taxiórát nyomta a kezembe a késsel hadonászó suhanc (úgy látszik a fiú helyett ez a 30-hoz közeli cigányok új megnevezésse – a szerk.), amikor kitett az elhagyatott területen a saját autómból” – részletezte József, aki azt is elárulta, hogy a történtek ellenére folytatja a taxizást.

„Szeretem a munkám, nem bírok tétlenül élni, és a muszáj is nagyúr, nyugdíj mellett dolgozom. A feleségemmel együtt, mind a ketten tevékeny alkatok vagyunk” – magyarázta a 73 éves taxis, aki a jövőre vonatkozóan elmondta, hogy amennyire lehetőségei engedik, mostantól igyekszik megválogatni az utasait.

„Nem tudjuk, ki ül be mellénk, mögénk, vékony jégen járunk, ez veszélyes üzem.

Növelte a bizalmam az is, hogy kórházi portás adta le a rendelést, aki egy beteg hozzátartozójának fuvart kért. A férfi kulturáltnak és ápoltnak tűnt, nem volt olyan zsivány kinézete, mint a közösségi oldalára feltöltött képeken” – magyarázta a kirabolt sofőr, aki úgy tudja, a gyanúsított még nincs rendőrkézen, de „szorul a hurok” körülötte, és jó eséllyel hamarosan elkapják. (Tegnapi a hír, azóta elfogták, ahogy arról be is számoltunk – a szerk.)

A Police.hu oldalon közétett közleményből kiderül, hogy már elfogta a rendőrség L. Antalt, aki

az ötmillió forint értékű autót 800 ezer forintért eladta egy általa teljesen ismeretlen embernek,

akinek gyanús lett a tranzakció, ezért bement a Monori Rendőrkapitányságra és elmondta a történetet.

„A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai október 4-én délben Pestszentlőrincen, egy garázssor előtt elfogták a 27 éves L. Antalt. A nyomozók a férfit rablás bűntett és lopás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd

a férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, mivel egy korábbi börtönbüntetését nem kezdte meg”

– olvasható a rendőrség honlapján.

(Híradó)

Korábban írtuk: Hírhedt cigánybűnöző család tagja a kisnyugdíjas taxis járművét késsel elrabló hulladék - mutatjuk