Mint megírtuk, Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője pártja aktivistáival együtt ragasztotta le hétfőn a budapesti ARC kiállítás egyik plakátját. A politikus szerint az alkotás propaganda, ami a gyermekvállalás ellen hangolja az embereket. Az ügyben rongálás miatt indított eljárást a rendőrség. Bakos Gábor, az esemény szervezője ígéretet tett a kép visszaállítására.




Budapesten, a Bikás parkban megrendezett 24. ARC kiállítás fő témaköre a család volt. Az egyik plakáton olyan szavakkal mutatták be az anyaságot, mint „lebutulás, aranyér” vagy „kimerültség”. Dúró Dóra azzal vádolja az alkotást, hogy deviáns propagandának ad teret és a gyermekvállalás ellen kampányol. A párt aktivistái hétfőn átragasztották a kifogásolt plakátot. Dúró Dóra felszólította a kiállítást megnyitó Karácsony Gergely főpolgármestert és László Imre újbudai polgármestert, hogy határolódjanak el a plakát tartalmától, és kérjenek bocsánatot minden édesanyától.




Dúra Dóra az RTL kérdésére elárulta, miért gondolja negatív üzenetnek a plakátot.

Egy hazug propagandával szemben szerettünk volna fellépni, ugyanis ez a plakát kizárólag negatív szavakat tartalmazott az anyaságra vonatkozóan, amelyek közül több is tényszerű hazugság – hangsúlyozta a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Az ARC szervezői szerint egy csoport jelezte feléjük a történteket. A párt aktivistái a biztonsági szolgálat és a rendőrség felszólítása ellenére ragasztotta át a plakátokat. Bakos Gábor, az esemény szervezője feljelentést tett az ügyben, így a rendőrség rongálás miatt indított eljárást.

Ígéretei szerint a plakátot hamarosan az eredeti állapotára állítják vissza. Bakos Gábor köszönetet mondott Dúró Dórának a hírverésért, ugyanakkor nem bátorítana senkit hasonló akciókra.

Nem az első eset, hogy megrongálják az ARC kiállítás egyik plakátját. Szücs Anikó és Lőrincz Gábor Kompromisszum című képét 2019-ben gyújtották fel. A plakát egy Nagy-Magyarország-térképet ábrázolt, amelyet az alkotók buziszínűre festettek. Az újraalkotók üzenetet is hagytak az alkotáson, mely szerint „a holokauszt is vicces volt”.




(Index nyomán)