Egy 12 éves lány tiszarádi eltűnéséről tett bejelentést a rendőrségre egyik családtagja szeptember 22-én. A rokon elmondta, hogy a lány előző nap otthonában megsérült, és a család egy férfi ismerőse kísérte Nyíregyházára orvosi ellátásra, ahonnan nem érkeztek haza. A rendőrök haladéktalanul, nagy erőkkel kezdték meg az adatgyűjtést az eltűnt lány felkutatása érdekében.




Néhány órán belül megtalálták a lányt korábban elkísérő 32 éves gávavencsellői férfit. B. D. a nyomozóknak elmondta, hogy a fiatal lánnyal "szerelmi kapcsolatban álltak", és az orvosi ellátás után Nyíregyházán sétálni indultak. Egy erdős területre mentek, ahol összevesztek, és a vita hevében megfojtotta és sorsára hagyta a lányt.




A nyomozók a B. D által megadott helyen megtalálták a holttestet.




A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett megalapozott gyanújával kihallgatták a férfit, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását - közölték a Police.hu-n.

Frissítés: nagyon fiúzós volt, ez igaz - mondja a hétgyermekes cigányasszony a lányáról

Aki jóformán a nagymamánál nevelkedett, a hét purdé pedig összesen három férfitól született. A megölt lánynak szerinte nem volt viszonya a 32 éves sógorral, ők csak sokat "játszottak"...

2. frissítés: fotós előtt elájuló nagymama, fotós előtt vigasztalhatatlanul zokogó, lánya halálát megálmodó anya

További részletek a cigány történetről a Blikk cikkében:

A tiszarádi lány eltűnéséről a nagymamája tett bejelentést a rendőrségre szeptember 22-én. Elmondta, unokája előző nap otthonában megsérült, és a család egy férfi ismerőse kísérte Nyíregyházára orvosi ellátásra, ahonnan nem érkeztek haza. A zsaruk nagy erőkkel kezdték keresni Rebekát, néhány órán belül megtalálták a lányt korábban elkísérő 32 éves gávavencsellői férfit. B. Dávid a nyomozóknak elmondta, hogy a fiatal lánnyal szerelmi kapcsolatban álltak, és az orvosi ellátás után sétálni indultak. Egy erdős területre mentek, ahol összevesztek, és a vita hevében megfojtotta és sorsára hagyta a lányt, akire végül a rendőrök bukkantak rá. A Blikk megtalálta a Rebeka gyászoló nagymamáját, aki megtörve nyilatkozott lapunknak.

– Egy szög ment a lábába szegénynek, a kötözés miatt kellett kórházba mennie. Azután hívtam a gyámügyet, hogy nem érkezett haza busszal, majd jöttek a rendőrök is. Rebivel nagyon jó volt a kapcsolatom, ahogy a többi unokámmal is, sok időt töltöttek nálam. A kicsivel az eltűnése reggelén beszéltem utoljára, az indulás előtt egy pulóvert kért tőlem. Arról soha nem beszélt, hogy ez a férfi közeledett volna felé. Még most is várom haza, figyelem a kaput, de már nem jön többé – zokogott a nagymama, Balogh Imréné Mária, aki ekkor hirtelen olyan rosszul lett, hogy elájult és csak percekkel később tért magához.




Az áldozat anyját, Balogh Máriát szerdán Nyíregyházán találtuk meg. Látni akarta, hol ért véget gyermeke élete, miután leszállt a buszról, az erdőhöz ment, ahol Rebeka holttestét megtalálták. Odaérve vigasztalhatatlan zokogás tört rá.




– Borzasztóan érzem magam, nincs értelme tovább így az életemnek – mondta elfúló hangon Mária. – A rendőröktől tudtam meg, hogy Dávid meg is erőszakolta, mielőtt megfojtotta szegényt. Annyira szörnyű állapotban találtak rá, hogy nem is engedték, hogy megnézzem. Az eltűnése után kerestem Rebekát, a kórház melletti erdőben is jártam, de nem találtam meg. Hónapokig nálunk lakott Rebeka gyilkosa, az élettársam volt sógora. Még aznap is nálunk aludt, amikor végzett a lányommal. Szombaton hazaérve azt mondta, nem tud semmit a hollétéről, ő feltette a buszra. Nagyon idegesen viselkedett és azt is mondta, végez magával. Ekkor már éreztem, hogy valamit ő csinált vele. Kértem, ha nincs benne a keze, vasárnap jöjjön be velem a rendőrségre, amire persze nem volt hajlandó, s kifordult magából. Szerelmi kapcsolat biztosan nem volt közöttük – szögezte le lapunknak a fiatalasszony, aki szombaton megálmodta a lánya halálát.




Elmondása szerint Dávid barátságos, nyugodt természetű volt és soha nem veszekedett a gyerekekkel. Úgy játszott velük, mintha a sajátjai lennének.




A gyilkos szülei már elhunytak, neki is vannak gyerekei, akikkel nem tartotta a kapcsolatot, korábban a bátyjával élt, hozzájuk pedig néhány hónapja cuccolt be.



Fotók: Fotó: Czerkl Gábor / Blikk