Árvíz ide, árvíz oda, ez a Telex szerkesztőségét amúgy sem érinti túlságosan, nem jelentetnének komoly erősítést a homokzsákok pakolásában, és amúgy is van "fontosabb"' témájuk. Kitaláltátok már, micsoda, ugye? Hát persze, hogy az. Mintegy 3 (!) hónap múlva "neonáci koncert" lesz Budapesten!

Idén már másodjára szerveznek neonáci bulit Budapestre, e címmel fújta meg a vészsófárt a Telex. Az egyik fellépő külföldi zenekar nevének olvasatán igazán eluralkodott a rettegés náluk, ugyanis, mint írják,

az egyik a Der Stürmer nevű együttes, ami egy görögországi black metal zenekar, amely az úgynevezett NSBM (National Socialist Black Metal, azaz nemzetiszocialista black metal) irányzatot képviseli. Az NSBM a black metal egyik alirányzata, amely a zenében nyíltan támogatja a nemzetiszocializmust, a neonáci eszméket és a rasszista, antiszemita nézeteket.

"A Der Stürmer zenekar neve az 1930-as években megjelent hírhedt náci propagandalaptól származik, amelyet Julius Streicher szerkesztett, és amely antiszemita propagandát terjesztett" - nyomatékosítják - gondolom én - abban a reményben, hogy ezen hír hallatán még az árvíz ellen védekező önkéntesek is eldobják a lapátot, és szaladnak például tömegdemonstrációt tartani a Kossuth térre a hazánkat egyre fenyegető "náciveszély" ellen.

Folytatódott a Telex "oknyomozása". Még arra is "rájöttek", mit jelent a 14 szó, amely előfordul a zenekarok szimbolikájában:

A 14-es szám David Lane amerikai neonáci aktivista által megfogalmazott „14 szóra” utal, amely angolul így hangzik: „We must secure the existence of our people and a future for white children”, magyarul: „Biztosítanunk kell népünk fennmaradását és a fehér gyermekek jövőjét.”



Kép forrása: qz.com

Ez különösen szörnyűségesen hangzik, de nyilván csak azért, mert a fehér emberről van szó. Ha kicserélnénk egy másik rasszra, akkor az maga lenne a megtestesült tolerancia, progresszió, és így nagyon nyugatos, nagyon "európér" volna.

No, de komolyra fordítva a szót. Három hónap múlva magyar és európai nacionalisták egy csoportja össze fog jönni egy magánrendezvényen, egy koncerten, ahol az este folyamán jól érzik magukat, és olyan zenéket hallgatnak, amely kifejezi világnézeti meggyőződésüket. Ennyi fog történni, nem több. És senkit nem fog zavarni.

A Telex legnagyobb bánatára - egyelőre úgy tűnik - a rendőrséget sem. Ugyanis természetesen a mai napon már újabb hírt jelentettek meg a koncerttel kapcsolatban.

- Mivel egyelőre törvénysértés nem merült fel, ezért nem tartozik a rendőrség hatáskörébe. Azt írták, ha később bűncselekményre, vagy annak előkészületére utaló információk merülnek fel, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket - közölte a rendőrség a lap kérdésére.

Eljött hát az újabb "vészkorszak"...

Henney Viktor - Kuruc.info