A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére - közölte a kormánypárt pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselőként.

A politikus kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.

Dömötör Csaba tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte - áll a Fidesz közleményében.

Itthon se számoltatták el senkit se, de majd ott fülön csípik a hazaárulókat

Megtisztelőnek érzi új megbízatását Dömötör Csaba, akit Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére jelöl a Fidesz.
A politikus - aki jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, a Fidesz parlamenti képviselője - közösségi oldalán pénteken azt írta: a Magyarország jövőjét érintő politikai csaták nagy része Brüsszelben zajlik, így még nagyobb szükség van a nemzeti érdekek erőteljes képviseletére. (Részben Brüsszelben, részben Strassburgban ülésezik maga az EP is, az előbbiben inkább a bizottsági munka folyik, az utóbbiban a plenáris ülések, a gyakorlatban Brüsszelben folyik a több képviselői munka - a szerk.)

Hozzátette: a "nemzeti hangot" szeretné erősíteni egy olyan intézményben, ahol "sokan akarnák ezt a hangot lejjebb csavarni".

"Akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái" - fogalmazott Dömötör Csaba.

Felidézte: kormányzati és parlamenti munkája előtt jó pár évig a brüsszeli Fidesz-delegáció kötelékében dolgozott, így a feladat nem lesz ismeretlen, mint ahogy a hely sem.

"Az állomáshely változik, de a cél a régi. Egy szuverenitását és biztonságát megőrző, önmagáért kiálló, gazdaságában gyarapodó Magyarország" - írta a fideszes politikus a Facebookon.

(MTI)