Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy sárvári férfit, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy férfit – tudatta a táblabíróság döntését pénteken az MTI-vel a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A tájékoztatás szerint a döntéssel – egyetértve a főügyészség álláspontjával - az ítélőtábla 14 hónappal súlyosította az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.

A vádlott 2020 nyarán a sértettet akarata ellenére vitte a sárvári házába és arra kényszerítette, hogy állatait gondozza, a ház körüli munkákat elvégezze. Pénzt a sértett férfi mindezért nem kapott. A sértett szállása egy lomtárként használt fészer volt néhány koszos, törött bútorral. (Kicsit sem cigánygyanús a történet... - a szerk.)

A hét minden napján dolgoznia kellett, tisztálkodni nem tudott, gyakran éhezett, és a vádlott rendszeresen bántalmazta.

A sérült, ápolatlan férfi 2021. március 3-án tudott elmenekülni, másnap - bejelentés alapján - a rendőrök találtak rá.

A Győri Ítélőtábla határozatának indokolása szerint a cselekmény súlyosabban, a sértett sanyargatásával elkövetettnek minősül, ezért a büntetést 6 évre súlyosította - áll a közleményben.