Szerinte nem Orbán beszéde, hanem a Mi Hazánk videója mutatja be a valóságot.

 

Szép volt Orbán Viktor beszéde a demográfiai tervekről, de sajnos az a valóság, amit az alábbi videóban a Mi Hazánk mutat be. Ha ezzel nem teszünk valamit, Magyarországra sötét jövő vár. Arról nem is beszélve, hogy az államadósság kamataira már több mint 3000 milliárd forintot…

— Toroczkai László (@ToroczkaiLaszlo) July 27, 2024

 

Az MSZP névre hallgató mikropárt az EU-ból való kilépéstől retteg

A Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Tisza Párt bírálta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadását, mert szerintük az nem a magyar emberekről szólt, a Jobbik pedig a gyerekek után járó családi adókedvezményt évenkénti emelését szorgalmazta - derült ki a pártoknak az MTI-hez szombaton megküldött közleményeiből.

A DK szerint a kormányfő politikája nem építi, hanem elveszíti Magyarországot és veszélyezteti a magyar embereket. Közleményük szerint Magyarország a régió és az Európai Unió legrosszabbul teljesítő országa, mert a miniszterelnök nem a dolgát teszi, hanem nemzetközi stratéga szerepében tetszeleg.

Úgy fogalmaztak, hogy a "nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését", ami a miniszterelnök "történelmi, politikai ámokfutásának következménye."

Az MSZP azt kifogásolta, hogy a miniszterelnök nem beszélt a kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, a Kínától felvett egymilliárd eurónyi hitelről, a magas inflációról és a magas államadósságról. Ma a magyar állam többet költ az államadósságra, mint az egészségügyre, illetve GDP-arányosan a magyar állam költi a legtöbb pénzt államadósságra az EU-ban - emelték ki.

Az MSZP azt írta, remélik, hogy Orbán Viktor "nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból".

A Tisza Párt szerint a kormányfő beszéde "egy Budapest központú világpolitikáról" és nem a magyar emberek problémáiról szólt. Bírálták, hogy a kormányfő nem beszélt a egészségügy és az oktatás helyzetéről, a hárommillió létminimum alatt élő emberről és a "külföldre menekült százezrekről". A Tisza Párt is kiemelte a magas államadósságot, valamint a "kínai giga hitelt", amellyel szerintük a kormány elzálogosítja a jövőt.

A miniszterelnök "demográfiai fenntarthatóságról álmodozott", miközben a kormány téves politikája miatt kevés gyermek születik - írták a közleményben.

A Jobbik azt írta: helyesnek tartják, hogy a miniszterelnök 2025-től megduplázná a gyerekek után járó családi adókedvezményt. Szerintük a valódi megoldás ugyanakkor az lenne, ha az adókedvezmény évenként, legalább az előző évi inflációnak megfelelő mértékben emelnék. Hozzátették, hogy erre vonatkozóan javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek.

(MTI)

Korábban írtuk: Orbán: az európai politika összeomlott, feladta saját érdekeinek védelmét