A Magyar Narancs kérdezte arról az Országgyűlés Sajtóirodáját, hogy Kövér László felülvizsgálja-e korábbi döntését, kiteteti-e az uniós zászlót az Országházra, mert Magyarország az EU soros elnöke év végéig. Sokak "bánatára" azonban nem lesz zászló, mert erre az európai zászló és az európai lobogó használatát is szabályozó törvény éppen őt nem kötelezi – írja a 24.

Főszabály szerint az európai zászlót ki kell tűzni, az európai lobogót fel kell vonni azon középületeken, illetve középületek előtt, amelyek esetében a nemzeti zászlót ki kell tűzni, vagy a nemzeti lobogót fel kell vonni. Kivételt jelent ugyanakkor az Országgyűlés épülete.

Kövér László csak olyan helyeken engedi az EU-s zászló kifüggesztését, ahol unióval kapcsolatos tevékenység folyik, ezért a Képviselői Irodaházról is leszedték.

Persze a parlamentben a portálunkat elérhetetlenné tevő Kövér és NER-es brigádja nem volt mindig ennyire "bátor". 2012-ben Novák Előd már egyszer leszedte az EU-s rongyot ugyaninnen, akkor még rendőrségi eljárás indult ellene.

(24 nyomán)