A hvg több forrásból is megerősített értesülése szerint szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin, a Schadl-ügy tanúja.

A férfi abban a szürke Suzukiban ült, amelyet az ellopott taxi sofőrje nagy sebességgel tarolt le a hídon. A rendőrség tájékoztatása szerint a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban 32 éves női utasa ült. A nő a lap információi szerint B. Ervin élettársa volt, ő is életét veszítette a tragédiában.




B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott. Ő volt az az ember, akitől az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátor kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről. Az 1. számú tanút áprilisban hallgatta meg az ügyben a bíróság, ő korábban, az ügy nyomozati szakaszában még azt mondta, „akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”. Az 1. számú tanú amúgy szintén végrehajtó-helyettes, és ő nevezte meg informátoraként B. Ervint az április tárgyaláson.

B. Ervint a bíróság június végén hallgatta meg. Az Index a meghallgatásáról azt írta, elmondása szerint nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai akadtak. B. Ervin maga is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az utóbbi két évben négy pozícióra is jelentkezett, de eredménytelenül.

Schadl B. Ervin állítása szerint egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért, hiszen rendben vannak a pontjai és a papírjai is, egyszer ez meghozza a gyümölcsét.

A bíróság előtt azt állította, csak pletykákat mondott el az 1. számú tanúnak.

Frissítés: A Rákóczi Szövetség két tagja volt az áldozat

Szeleczki Mónika és Bajkó Ervin.

Korábban írtuk: Forgalommal szemben száguldó drogos taxirabló ölt meg két embert az Árpád hídon