254 millió forintot utalt vissza az Apple egy magyar felhasználó Apple Pay mobilfizetéses és mobiltárca szolgáltatásban regisztrált kártyájára egy hvg-hez eljuttatott képernyőfotó szerint, miután a cég elkezdte visszafizetni a múlt héten a felhasználóktól tévesen levont összegeket.

Csakhogy a képet beküldő olvasó számláján nemhogy több százmillió forint, hanem semmilyen összeg nem volt a téves tranzakciók előtt – úgy látszik tehát, nem csak a levonásokba, de a visszafizetésekbe is hiba csúszott.

Az olvasótól – más érintettekhez hasonlóan – több részletben vont le tévesen néhány ezer forintos összeget az Apple Pay, összesen 7169 forint értékben. A képernyőfotók tanúsága szerint nem sokkal később már az ő számlájára érkezett pénz, de nem a levont összeg, hanem 84 623 371 forint, majd ezt követte még két ugyanilyen utalás, így összesen 253 870 113 forintot kapott a kép küldője tévesen az Apple-től.




A tévesen visszaküldött összeget egy óra elteltével zárolták, majd levonták a számláról, de az abból levont tranzakciókat is visszatérítették. “A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet” – írta az olvasó.




Mint arról a múlt héten beszámoltunk, az Apple Pay számos magyar felhasználótól tévesen vont le pénzt. Volt, akitől csak 899 forintot vontak le, de olyan érintett is akadt, akinek öt perc alatt végrehajtott több tucat tranzakció során 550 ezer forinttal csökkent az egyenlege. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint összesen 780 ezer jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben.

Korábban írtuk: MNB: keddre a legtöbb érintett Apple-ügyfél visszakapta a jogosulatlanul terhelt összeget