A válaszadás visszautasításáról hasonló érveléssel általában a kormánytagok jelzése alapján a fideszes házelnök, Kövér László szokott dönteni. Most Rogán Antal miniszter megbízásából Dömötör Csaba maga írta meg Novák Elődnek (Mi Hazánk), hogy Orbán Viktornak nem kell válaszolnia arra, „mikor fékezi meg a pitbullját, Kubatov Gábort”.Fotó: Farkas Norbert / 24

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára jelezte, a kérdés nem érinti a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló rendeletben szereplő kormányzati feladatot.

A válasz borítékolható volt, hiszen Novák Előd a kampány idején tette szóvá a Fidesz elnökének, hogy pártja szórólapos lejárató kampányt indított a Mi Hazánk ellen.

Novák Előd szerint a pártelnök-kormányfő a piszkos munkák jelentős részét Kubatov Gáborra bízza, ő azonban nem hisz a jó elnök és a rossz tanácsadók meséjében, ezért arra is választ várt Orbán Viktortól: miért tűri Kubatov ámokfutásait?

Novák Előd alelnök később azt is bejelentette, hogy a rágalmakkal, csúsztatásokkal teli, impresszum nélküli röplapok miatt a Mi Hazánk feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

(24 nyomán)

Korábban írtuk: 444-interjúban magyarázta Rogán, hogy Judit kényszerből mondta a férjének, amit mondott, és amúgy is hazudott