A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik otthonában törtek rá az idős, egyedül élő férfira. Egyikük lefogta, társa pedig a pénzét követelve több alkalommal megütötte.

A vádirat szerint a két fiatal férfi 2023. november 29-én este maszkot és kesztyűt húzott, majd átmásztak a Kecskemét környéki településen élő idős sértett ingatlanjának kerítésén, és csengettek. Amikor az idős férfi kinyitotta a bejárati ajtót, a fiatalabb vádlott azonnal lefogta, betolta a lakásba, míg társa pénzt követelt a sértettől, akit többször megütött. A bántalmazás közben az idősebb vádlott észrevette a férfi konyhaasztalon lévő autós táskáját, amelyből 52 200 forintot kivett, majd társával együtt elmenekültek.

A kecskeméti rendőrök az elkövetőket másnap azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

Az idősebb férfinak lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba, és onnan 8 mázsa, 52 000 forint értékű akácfát vitt el.

Az idősebb férfit rablás miatt már korábban elítélték, így jelen ügyben már különös visszaesőként áll majd bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő idősebb vádlottat rablás és kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a letartóztatásban lévő társát rablás bűntettével vádolja. Az ügyészség velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta - közölték honlapjukon.