Fél nap alatt újraszámolták Győrben azt a 4200 szavazatot, amelyet Dézsi Csaba András fideszes polgármester fellebbezése miatt kellett átvizsgálni. Az eredményt a területi választási bizottság 13 óra előtt néhány perccel hirdette ki:

Dézsi Csaba András a június 9-i választáson 17 857 érvényes szavazatot kapott, 440-nel kevesebbet, mint a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence (18 297). Az érvénytelen szavazatok száma azonban majdnem elérte az ezret, szám szerint 987 ilyen voksot rögzítettek Győrben.

A második helyen végző fideszes vezető fellebbezését pénteken fogadta be a választási bizottság. Győrben összesen 97 választókör van, ebből hétben rendeltek el újraszámlálást: azokban, amelyeket a polgármester nevén is nevezett, tanúkkal alátámasztva. A hét körben valamivel több mint 4200 szavazatot kellett átvizsgálni.

Az eredeti tervekben nem szerepelt egy ilyen gyors eredményhirdetés, de a kilenc órakor kezdődő újraszámlálás első pillanatától már látszott, hogy az eredeti jegyzőkönyvek döntő részt rendben vannak, fordulat az eredményben nem várható.

A TSZV vasárnap a Facebookon közleményt tett közzé, hogy a győriek együtt számolják újra a szavazatokat – „Ne hagyjuk, hogy elcsalják!” című felhívásukra nagyjából ötvenen mentek el.

(Telex nyomán)