Botrányba fulladt az ATV Egyenes beszéd című felvétele hétfőn. Rónai Egon műsorvezető egy váratlan ajándékkal készült Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének, aki nem sokkal ezután kiviharzott a stúdióból.

A Tisza Pár vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn. Rónai Egon egy váratlan ajándékot adott át Magyar Péternek. A csatorna egy hosszú dokumentumban gyűjtötte össze, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként, amit nem fogadott el. Magyar Péter múlt hét pénteken is szerepelt az ATV-ben, ahol a propaganda jelzővel illette a csatornát, majd többször is kitért a tulajdonos személyére, Németh Sándorra.

Magyar Pétert váratlanul érte Rónai Egon ajándéka, ezért ismét éles kritikával illette az ATV tulajdonosi körét. A műsorvezető arra kérte a Tisza Párt vezetőjét, hogy „fejezze be ezt a kutyakomédiát”. Az adásból egy perc sem telt el, amikor Magyar Péter levette a mikroportját, majd szó nélkül kiviharzott az élő adásból.

Reagált a csatorna

Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban.

Mint írták, az ATV sms-ekkel, e-mailekkel tudja cáfolni Magyar Péter kijelentéseit, akit folyamatosan meghívtak a televízió szerkesztői különböző műsorokba. A mai szereplése előtt egy héttel ugyanígy az Egyenes beszéd vendége volt, előtte egy héttel pedig a Heti Naplónak adott 40 perces interjút, és a nézők kérdéseire is válaszolhatott.

Hozzátették, hogy összesen hat élő adásban szerepelt a kampányidőszak alatt. Emellett a Híradó napi szinten beszámolt Magyar Péter országjárásáról, és atv.hu is szemlézte az összes interjúját, amit a csatornának adott. A portál e-mailes megkereséseire nem reagált, az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők vitájára nem fogadta el a meghívást.

Magyar Péter is megszólalt

A Tisza Párt alelnöke nemsokkal az interjú adásba kerülése után reagált a történtekre. Magyar Péter a Facebook-oldalán azt írta, „a múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter”.

– Sajnos nem ez törrént. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között erről, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban – írta a politikus.

„Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével” – tette hozzá. „Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hír TV is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek – zárta sorait Magyar Péter.

Frissítés: az ATV közzétette a dokumentációt, amit Magyarnak át akartak adni:

Magyar Péter meghívása az Egyenes Beszédbe:

Magyar Péter meghívása a Startba:

Ennyiszer szerepelt a csatorna különböző műsoraiban:

Magyar Péter / Tisza Párt Híradós megjelenései a kampányban (április 20-tól június 9-ig): 51 napból 51-szer, napi szinten legalább kétszer

Április
- április 20.
- április 21.
- április 22.
- április 23.
- április 24.
- április 25.
- április 26.
- április 27.
- április 28.
- április 29.
- április 30.
Május
- május 1.
- május 2.
- május 3.
- május 4.
- május 5.
- május 6.
- május 7.
- május 8.
- május 9.
- május 10.
- május 11.
- május 12.
- május 13.
- május 14.
- május 15.
- május 16.
- május 17.
- május 18.
- május 19.
- május 20.
- május 21.
- május 22.
- május 23.
- május 24.
- május 25.
- május 26.
- május 27.
- május 28.
- május 29.
- május 30.
- május 31.
Június
- június 1.
- június 2.
- június 3.
- június 4.
- június 5.
- június 6.
- június 7.
- június 8.
- június 9.

"Velem ne kelljen fáradnia: én zsidó vagyok"

Közben Hont Andrással is sikerült összezördülnie, miután listázni kezdte a szektatévé munkatársait:
2. frissítés: reagált az ATV vezérigazgatója

A felekezeti hovatartozás szenzitív személyes adat, közzétételére az érintettek nem adtak felhatalmazást a Tisza Párt alelnökének. A Media1-nek Németh S. Szilárd vezérigazgató azt mondta: az ATV munkatársait megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő jog.

Rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni, ezért az ATV minden jogi lehetőséget megad munkatársai számára, ha úgy döntenek, hogy megvédik az őket megillető jogaikat. Hozzájárulásuk nélkül személyes adatot róluk más nem hozhat nyilvánosságra, az ilyen cselekedetet a büntetőtörvénykönyv is tiltja.

Közben Tényi István közérdekű bejelentést tett az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, szerinte vizsgálni kell, „fennáll-e a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés lehetősége”.

(Index - atv - 24 - Mandiner nyomán)