Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek - DK - MSZP fővárosi listavezetőjének fő célkitűzése, hogy újbóli megválasztása esetén a következő ciklusban öt évvel növeljék Budapesten a várható élettartamot.
A Jövőt adunk Budapestnek! címmel tartott budapesti programbemutatóján Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "amit én a budapestieknek ajánlok a következő öt évben, az az, hogy öt évvel fogjuk növelni Budapesten a várható élettartamot".

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a várható élettartam Budapesten átlagosan öt évvel kevesebb, mint az európai nagyvárosokban, majd azt mondta: ez arra ösztökéli, hogy mindent, amit tesznek - legyen szó közlekedésről, lakhatásról, kultúráról - azt szolgálja, hogy jobb legyen az élet a fővárosban. "Állítsuk a talpára a politikát", hogy az az életünkről szóljon - hangoztatta.

"Legyen Budapest egy virágzó, ellenálló város; legyen Budapest a mi kis köztársaságunk; legyen Budapest a közös otthonunk, egy olyan város, ahol jobb élni és ahol tovább is élhetünk, legalább öt évvel" - jelentette ki Karácsony Gergely.

(MTI)