Folytatódik a meleg, gomolyfelhős, záporos-zivataros időjárás május utolsó hétvégéjén is - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a zártabb felhőzettel együtt az összefüggőbb csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul, mögötte azonban erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Szombaton hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-15, a délutáni órákban 22-29 fok várható.

Vasárnap hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Az északkeleti, északi szelet élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 10-16 fokról 23-28 fokig melegszik fel a levegő.