Ugrás a cikkhez
Reklám

Április 12-én Bulgáriában a Vazrazhdane (Újjászületés) által szervezett, Európa új vezetői című nemzetközi konferencián járt a Mi Hazánk küldöttsége. Az eseményen kilenc európai ország elnöksége és küldöttei, valamint több mint 500 vendég vett részt Bulgária minden részéről. Az eseményről a bolgár párt honlapján számol be.

Részt vett Evangelos Tsiombanidis, az AKKEL elnöke (Görögország), Natalia Paraska a moldovai Újjászületéstől, Ralf Dekker, a Fórum a Demokráciáért képviselője (Hollandia), Milan Uhrik, a Republika vezetője (Felvidék), Goran Igic, a szerb Zavetnitsi képviselője, Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért vezetője és Nicolas Rimoldi, a svájci MASS-VOLL vezetője. A Mi Hazánk Mozgalmat Árgyelán János képviselte, őt elkísérte a Mi Hazánk Ifjainak alelnöke, Orosz Patrik.




A konferencián közös nyilatkozatot írtak alá mindazon felek, akik közös értékeket vallanak országaik és Európa nemzeti határainak megőrzése és a nemzeti szuverenitás megőrzése érdekében.

A Szófiai Nyilatkozat szövege:

Európa egzisztenciális válságban van. Az európai civilizáció értékalapjait fenyegeti és megkérdőjelezi a globalista ideológiák agressziója. A demokráciát és a népek önrendelkezési jogát felváltja a meg nem választott és senkinek el nem számoló bürokrácia diktatúrája.

A gazdasági biztonságot a nemzetközi vállalatok és pénzintézetek érdekei veszélyeztetik. A szólásszabadság átadja helyét az agresszív cenzúrának. Háború dúl a kontinensen, amely elnyelheti kontinensünket – az elmúlt 100 év során harmadszor.

Az Európai Unió a maga formájában nem tud intézményes választ adni ezekre a kihívásokra. A magukat vezetőknek vallók gondolkodása alapvetően eltér a polgárok többségének szemléletétől. Az EU-ba vetett bizalmi válság aggasztó méreteket öltött, amelyek veszélyeztetik az európai civilizáció jövőjét.

Elveinktől vezérelve az alábbi célok mögött egyesülünk az Európai Parlament következő ciklusában:

1. Európának meg kell szűnnie a nemzetközi vállalatok és pénzügyi intézmények érdekei által uralt gazdasági térnek lenni.  Kontinensünknek az egyenlő és szuverén államok közötti kapcsolatoknak a politikai tere kell hogy legyen.

2. Meg kell állítani az elszámoltathatatlan bürokrácia hatalmát. A demokratikus hatalom a polgároké, és nem a brüsszeli bürokratáknak kell eldönteniük, hogyan akarnak élni.

3. Az európai háborút meg kell állítani – béketárgyalások útján. Az európai civilizáció a békére épül. Ezért az európai országoknak a nemzetközi politika független és erős tényezőjévé kell válniuk.

A közelgő európai parlamenti választások egy nagyon fontos történelmi pillanatban zajlanak. Ha most nem mondjuk kategorikusan, hogy ez már nem mehet így, akkor azzal a fenyegetéssel nézünk szembe, hogy elveszítjük Európánkat. Mi, akik aláírjuk ezt a nyilatkozatot, nem engedjük, hogy ez megvalósuljon!




Március elején a Vazrazdhane ifjúsági szervezete a Mi Hazánk Ifjait is meghívta arra a konferenciára, amelyen a fiatalok értékválságáról és az arra adandó válaszokról egyeztettek. A bolgár és magyar hazafiak mellett a meghívottak között voltak németek, csehek és amerikaiak. A résztvevők ellátogattak Bulgária nemzeti ünnepének alkalmából a Sipka-szorosban található emlékműhöz. Az emlékmű az 1877-1878-as orosz-török háborúban lezajlott ütközeteknek állít emléket. A háborúban a cári Orosz Birodalom csapatai vereséget mértek a Török Birodalomra, s felszabadították Bulgáriát az oszmán uralom alól.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából