Ugrás a cikkhez
Reklám

Mészöly Géza, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett "rasszista tartalmú" nyilatkozatáért.Fotó: Czeglédy Zsolt / MTI

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a tréner három hónapos büntetéséből "csak" az elsőt kell letöltenie, mert a fegyelmi bizottság fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását, amely csak akkor lép érvénybe, ha a szakember újabb fegyelmi vétséget követ el.

A három hete kinevezett szakember a Diósgyőr ellen 2-1-re megnyert bajnoki találkozót követően az általa becserélt Franklin Sasere dicsérete közben "sértő jelzőt használt a nigériai játékos bőrszínére vonatkozóan".

Kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni.Így örvendeztek a nigériai fekának (forrás: X)

Mészöly fellebbezhet a határozat ellen, de annak nincs halasztó hatálya, így a Magyar Kupa 19 órakor kezdődő nyolcaddöntőjében sem ülhet le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen.

Emellett jelen állás szerint ki kell hagynia a március 3-i, Fehérvár, a március 8-i, Puskás Akadémia és a március 16-i, Mezőkövesd elleni bajnokit.

Az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja a döntést

Az Újpest FC a honlapján közleményben jelezte, hogy a döntést elfogadhatatlannak tartja. A klubnak az az álláspontja, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, illetve a büntetés aránytalan, és a szabály szellemével tökéletesen ellentétes. Az Újpest szerint méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen, hogy a döntés egy a klub szezonbeli sikerességét befolyásoló hivatalos mérkőzés napján született meg.

A közlemény kitér rá, hogy az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi, és mindig ennek megfelelően fog eljárni, illetve arra, hogy a klub a döntés ellen fellebbez, és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni.

(24 - Index nyomán)

Korábban írtuk: "Újból magyar kézben az ország (a Fradival együtti) legikonikusabb és 1885 óta létező futballcsapata!"

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából