Ugrás a cikkhez
Reklám

Amint azt megírtuk, három vádlott tárgyalására került sor január 29-én:



Ilaria Salis, a szörnyű körülmények között sanyargatott, de mégis jó húsban lévő, és kifejezetten vidám magyarverő



Fotók: Kuruc.info



Salis szülei, akik telesírták a világot ártatlan kislánykájuk megkínzatásával









Salis emberei









Velük beszélgetett Salis, elvtársakról vagy rokonokról lehet szó






Anna Christina Mehwald most és korábban






Tobias Edelhoff - beismerő vallomást tett, megússza három évvel




Természetes, hogy megbilincselve vitték a bíróságra

Tények, amiket a tavaly februári magyarországi antifa-támadásokról tudnod kell címmel közölt hosszú, angol nyelvű bejegyzést a korábban Twitterként ismert X-en Kovács Zoltán a Magyarországon fogvatartott antifasiszta aktivistáról, Ilaria Salisról.

Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a bejegyzését azzal kezdi, hogy „a baloldali média és az emberi jogi csoportok összehangolt támadást indítottak Magyarország ellen”. Először röviden ismerteti a tavalyi, kitörés nap környékén elkövetett budapesti utcai támadásokat, és leírja, hogy tavaly február 9. és 11. között öt támadás történt Budapesten, ahol kilenc megtámadott járókelő közül négyen súlyos, öten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ezen túl hangsúlyozza, hogy három gyanúsított ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a szélsőséges ideológiai indíttatású budapesti támadásokkal összefüggésben.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az antifasiszta aktivista ügyét komoly érdeklődéssel figyeli az olasz sajtó, és nagy felháborodást keltett az olasz politikusok körében is az, amikor látták, ahogyan Salist hétfőn Budapesten kéz- és lábbilincsben vezették elő.

Erről Kovács azt írta: természetes, hogy a tárgyalóteremben meg volt bilincselve, de ez nem azt jelenti, hogy embertelen körülmények között tartják, hanem azt, hogy annak a bűncselekménynek a súlyossága alapján kezelik, amivel megvádolták.

Ezen kívül rámutat, hogy

Kovács azt is írja, hogy Salis szülőkkel való kapcsolattartása rendszeres és rendezett volt, erről az alábbi adatokat közölte:

Ilaria Salis ügyével az olasz kormány is foglalkozik. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hétfőn telefonon egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel emiatt. Antonio Tajani olasz külügyminiszter pedig már korábban beszélt Szijjártó Péterrel, és a római magyar nagykövetség ügyvivőjét is berendelték az olasz külügybe, hogy tiltakozzanak a nőt érintő bánásmód miatt, írja a hvg.

❗️Facts you should know about last February’s antifa attacks in Hungary

❌The leftist media and human rights groups launched an orchestrated attack against Hungary in the case of three foreign nationals charged with the organized assault of suspected far-right sympathizers. Here… pic.twitter.com/Se56A3YJiz

— Zoltan Kovacs (@zoltanspox) January 31, 2024

Antifasiszta Melonival tegnap este is találkozott Orbán Brüsszelben:



Fotó: Orbán Fb-oldala

Toroczkainak is volt egy-két szava az esethez:

🤬 Egészen elképesztő, vérlázító, hogy a láthatóan nagyon vidám olaszországi #antifa terrorista miatt még #Meloni is felhívta Orbán Viktort, csupán azért, mert bilincsben vezették a bíróságra Magyarországon! Ez a féreg, és a szervezett, kiképzett, kurd terroristák által… pic.twitter.com/mz6cemIE9t

— Toroczkai László (@ToroczkaiLaszlo) January 31, 2024

További fényképek és információk: A Hammerbande hálózata

Korábban írtuk:

- Elszomorító BVOP-tájékoztatás: nem igaz, hogy "méltatlan körülmények" között tartják fogva az olasz terroristát

- Antifasiszta vértanú lett az olasz magyarverő, amiért bilincsben látták az elvtársai

- Hvg: az olasz külügy tiltakozik, lábbilincsben vittek bíróságra egy tanárnőt - aki nem más, mint a magyarverő terrorista





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából