Pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki kutyapártos Soros-pénzekkel fizette ki egy kiskunhalasi kocsmában az italait.
Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, egy év nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kértek a férfire.

A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott az ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A kamu pénzekkel történő fizetést a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezres kárt okozott.

A kiskunhalasi férfi által átadott bankjegyeket a Kétfarkú Kutya Párt készítette, kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták. A legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis 20 ezres előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 ezres előoldalán George Soros szerepelt.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét, és azt mondta, úgy gondolta, elsüti a kampánycélra készített pénzeket, melyeket a legnagyobb meglepetésére elfogadott a pultos. Elmondása szerint a visszajárót is elitta a sörözőben lévő ismerőseivel.

Az ügyészség egy év nyolc hónap felfüggesztettet és pénzbüntetést kért a pénzhamisítás bűntettével vádolt férfire.