Ugrás a cikkhez
Reklám

Brutális támadás rázta meg a Pest vármegyei Gyömrőt kedd reggel. Egy 30 év körüli magyar családapa iskolába vitte a nyolcéves kislányát, amikor a hazafele vezető úton, nem messze az oktatási intézménytől, öt cigány támadt rá.



Illusztráció: lawwarriors.co.in

A támadók a férfit összevissza verték, ütötték, rúgták a fejét akkor is, amikor már földre került. Az áldozatot a kiérkező mentősök egyből kórházba szállították, a legfrissebb információk szerint jelenleg életveszélyes állapotban fekszik a Budapesti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központban.

Vért hányt, eltört a bordája, valamint a tüdeje és a feje is súlyosan megsérült.

A rendőrség senkit sem vett őrizetbe

Az áldozat édesanyja a Magyar Jelennek elmondta, a támadás hírére rögtön a helyszínre sietett, ahol akkor már a rendőrök is ott voltak.

Megkérdeztem a támadókat, hogy miért tették ezt a fiammal. Válasz helyett azonban engem kezdtek el pocskondiázni, amit a rendőrök szó nélkül tűrtek. Sőt, az elkövetők egyikét sem vették őrizetbe, pedig ez már nem az első eset, hogy ennek a családnak a tagjai súlyos bűncselekményt követnek el a városban.

Az édesanya azt is elmondta, hogy a fia „bűne” mindössze annyi, hogy

jó viszonyt ápol a rivális cigány család egyik tagjával, ezért verték meg.

„A két família gyakorlatilag háborúban áll egymással. A támadók a fiamnak korábban azt mondták, magyarként ebbe ne szóljon bele” – tette hozzá.

A rendőrök is félnek

A brutális támadást egy járókelő a telefonjával rögzítette. A készülékét azonban a helyszínre érkező rendőrök lefoglalták, így kérdéses a felvétel sorsa.

„Reméljük, a rendőrök bizonyítékként fogják felhasználni a videót, és nem törlik azt” – nyilatkozta a lapnak egy gyömrői lakos, aki azt is elmondta, hogy a szóban forgó, problémás cigány családtól még a rendőrök is félnek.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából